Amed ve Şırnak'ta 9 tutuklama, 2 gözaltı

 AKP-MHP iktidarının Kürt halkına dönük siyasi soykırım uygulamaları devam ediyor. Amed'de 8 kişi tutuklandı, 2 kişi gözaltına alındı. Şırnak'ta da 1 kişi gözaltında.

 

AMED

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nın 8 Aralık 2019’de Çınar, Bağlar ve Kayapınar ilçesine bağlı 8 mahalleye dönük ev baskınlarında gözaltına alınan 24 kişiden 21’i “örgüt üyesi” iddiasıyla tutuklanmıştı. Aynı soruşturma kapsamında jandarma ekipleri Çınar’ın Kılıçkaya (Kêrîkê) Mahallesi’nde daha önce tutuklanan İbrahim Çiftçi ve Recep Çiftçi kardeşlerin evlerine baskın düzenledi.
Recep Çiftçi’nin oğlu İhsan Çiftçi (17) gözaltına alındı, İbrahim Çiftçi’nin oğlu Ramazan Çiftçi (17) ise evde olmadığı için gözaltına alınamadı.
Bağlar ilçesinde de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) Üyesi (PM) Mesut Bağcık’ın evine baskın düzenlendi. Evin kapısını koçbaşıyla kıran polisler, evde arama yaptıktan sonra Bağcık’ı gözaltına aldı.
Bağcık, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

8 TUTUKLAMA

Amed'de evlere düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarında Türk askerleri tarafından gözaltına alınan M.K., S.A., M.B., İ.E. A.M., Ö.M., M.B., V.E., M.M., C.K., R.A. ve B.B adlı kişiler, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından mahkeme gönderilen 12 kişiden M.K., S.A., M.B., İ.E. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, A.M., Ö.M., M.B., V.E., M.M., C.K., R.A. ve B.B ise “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

ŞIRNAK

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde (Sêgirk), sabah saatlerinde bir eve baskın düzenleyen Türk askerleri, Mesut Babat adlı kişiyi gözaltına aldı.
Babat, Uludere merkeze götürüldü.