Antep'teki halk buluşmasında birlik ve direniş mesajı

HDP, Antep'te halk buluşması düzenledi. Buluşmada konuşan milletvekilleri, "Daha çok birleşmeliyiz" dedi, AKP-MHP faşizmine karşı direniş mesajı verdi.

HDP, Demokratik Mücadele Programının 3’üncü aşaması kapsamında Antep halk buluşması düzenledi.
etkinliğinde Grup Başkanvekilimiz Meral Danış Beştaş ile milletvekillerimiz gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu:
HDP milletvekilleri, buluşma etkinliğinde değerlendirmelerde bulundu.

KEMALBAY: DAHA ÇOK BİRLEŞMELİYİZ

İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, "Türkiye’deki bu karanlık tablonun sebebi, ağır sömürü, ezme ezilme ilişkilerini sürdürebilmek için AKP-MHP faşist blokunun Türkiye halklarını ağır baskılar altında tutması ve iradelerini yok saymasından kaynaklanıyor. Başarısızlıklarını örtmek için savaş çıkarıyorlar" dedi.
"Bizim mücadelemiz demokrasi ve barışı getirecek" vurgusunda bulunan Kemalbay, "Tecridi kırabilmek ve özgürlüğü getirebilmek, sosyal refahı inşa edebilmek için daha çok birleşmeliyiz. Şunu unutmayın ki yoksulluk var, işsizlilk var, zindanlar var, baskılar, zorbalıklar var ama bizim de birleşik mücadelemiz, dayanışmamız, kararlı direnişimiz var. Kimse bizi bu yoldan alıkoyamayacak, ayıramayacak. Mutlaka kazanacağız" diye belirtti.

GERGERLİOĞLU: BEYHUDE ÇABA

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da şunları söyledi: "Siyaseti takip ediyoruz, Gaziantep’teki ağır baskıları biliyoruz, hem Grup Başkanvekilimiz, hem Antep milletvekilimiz hem de hepimiz gündeme getiriyoruz. Antep’te siyasetin önünü kesmek isteyenler her türlü legal partisel çabayı illegal gibi gösterme gafletinde bulunup HDP’nin önünün kestemeye çalışıyorlar. Ama bu beyhude bir çaba. Biz bugün hepimiz sizlerleyiz, hepimiz birbirimize güç katacağız ve bu yola devam edeceğiz."

BEŞTAŞ: ANTEP'TE BÜYÜK SALDIRI VAR

Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Antep’te partimize yönelik büyük bir saldırı var" dedi.
Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Senin vereceğin en büyük müjde senin gitmen olur" diyen Beştaş, şöyle devam etti:
"Biz bütün Türkiye HDP’lileşecek dedik. Bugün Karadeniz’den Ege’ye, Ege’den Kürdistan’a her yerde HDP var. Kürdistan coğrafyası ile sınırlamak istiyorlar, bunu önleyemeyince suç işlemeye başladılar. Bize suç atfediliyor ama suç işleyen onlar.
Arkasına kolluğu alıp bir partiye savaş açmış.
Antep’te HDP’yi çalıştırmamak için özel operasyonlar yapılıyor. 18 arkadaşımız tutuklandı.
Antep, Mardin, Diyarbakır, Urfa, Siirt gibi direnecek ve size asla teslim olmayacak. O arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşacak, biz beraber bu yolda yürüyeceğiz. Onları cezaevine kapatanlar yarın öbür gün bunun hesabını vereceği günleri saysınlar.
Bir de bir tane sözde savcı çıkmış Antep’te demiş ki sözde parti. Sen kimsin ya? Savcı olabilirsin ama halkın temsil edildiği, bu kadar oy almış bir partiye, Meclis'in üçüncü büyük grubuna 'sözde' diyemezsin ama senin sözde olduğun kesin.
Biz barışı savunan öncü partiyiz. Bugün Türkiye'nin yaşadığı en büyük sorun savaştır. Dünyanın pek çok yerinde Türkiye savaşa girdi. İçeride savaş dışarıda savaş. Sebep Kürt meselesi. Kürt uzayda da ekvatorda yahut dünyanın hiçbir yerinde varlık göstermesin. Öyle büyük bir Kürt düşmanlıkları var ki, her yerde bir şekilde altından bu çıkıyor. İşte biz de buradan bütün Türkiye halklarına söylüyoruz. Bizim ufkumuzda savaş değil barış olmalı. HDP olarak barışı ilke edindik. Bu ülkeye barışı getirmek için mücadele ediyoruz. Savaş insana, doğaya, ahlaka, kadınlara düşmanlıktır. Bugün yaşadığımız her şeyi çözebiliriz. Bunu 2015’e kadar deneyimledik.

1 EYLÜL

İşte bu yönüyle 1 Eylül’e kadar, bu programımızda o kapsamda 3'üncü aşama planlamamızı hayata geçiyoruz. 'Savaşa karşı barış, tecride karşı özgürlük' şiarıyla demokrasi buluşmalarımızı gerçekleştireceğiz. Birçok ilde birçok merkezde barış zincirleri ile 1 Eylül’ü karşılayacağız ve onlara şunu söylüyorum: HDP’den o kadar rahatsızsınız ama sizin gücünüz HDP’lileri tutuklamaya yetmez. Hadi 6 milyonu cezaevine atın. Böyle bir hukuksuzluk olabilir mi? 6 milyon oy almış bir partiyi aileleriyle birlikte 15-20 milyon vatandaşı yurttaşlıktan çıkarmak istiyorsunuz ama buna gücünüz yetmez. Biz burada doğduk, buralıyız, buranın yurttaşlarıyız. İzmir’den Kocaeli’den İstanbul’dan Amed, Dîlok’a kadar her yerde varız, var olmaya devam edeceğiz. Antep kendini yalnız hissetmesin, hepimiz Antep ile birlikteyiz ve bu mücadeleye birlikte yürüteceğiz."