Avaşin, Çelê ve Xakurkê’de eylem

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında gerillaların 15 Haziran günü işgalci TC ordusuna yönelik Avaşin, Çelê ve Xakurkê’de eylemler düzenlediğini belirtti.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Saat 09.30'da YJA Star güçlerimiz, Medya Savunma Alanları'ndan Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwedê alanında konumlanan işgalcileri hedeflemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Saat 15.20'de YJA Star güçlerimiz, Hakkari'nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol Tepesi'nde konumlanan işgalcileri hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı düşman sayısı tespit edilememiştir.

Saat 19.00'da ise güçlerimiz, Medya Savunma Alanları'ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Derweş Tepesi'nde konumlanan işgalci askerleri hedeflemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

HPG, “15 Haziran günü saat 00.05'te işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları'ndan Gare bölgesine bağlı Deşta Kafya alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” dedi.