Avaşin'de gerilla eylemleri: 3 işgalci cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının Avaşin'de gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 3 işgalci cezalandırılırken, 1'i de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

23 Haziran günü saat 05:00’dan 24 Haziran günü saat 20:00’a kadar Werxelê alanındaki savaş mevzileri aralıklı bir şekilde bombalanmıştır.

24 Haziran günü saat 12:00’da savaş mevzilerine girmek isteyen işgalcilere karşı koordineli bir eylem gerçekleştirmiştir. Birinci eylem kolu; işgalcileri hedefleyip ferdi silahlar ile vurmuştur. Burada net 1 işgalci cezalandırılmıştır. İkinci eylem kolu da; işgalcileri hedefleyip vurmuş ve burada da net 1 işgalci cezalandırılmıştır. Saat 17:00’a kadar çatışmalar aralıklı bir şekilde devam etmiştir. Bu çatışmalar sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır. Daha sonra savaş mevzileri uçaklar ile bombalanmıştır. Saat 21:30’da bir grup işgalci harekete geçtiği sırada hedeflenerek vurulmuştur. Burada cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı netleştirilememiştir. Aynı zamanda alana girmeye çalışan saldırı ve Skorsky helikopterleri ağır silahlar ile hedeflenerek vurulmuştur.

25 Haziran günü saat 07:30’da Girê Sor alanındaki savaş mevzilerine girmek isteyen işgalcilere karşı bir eylem gerçekleştirilmiştir. Burada 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci de yaralanmıştır. Darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

İşgalci TC devletinin Medya Savunma Alanı’na yönelik saldırıları devam etmektedir. Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

24 Haziran günü 19:40 – 21:30 saatleri arasında Girê Silêman alanında helikopter hareketliliği yaşanmıştır, işgalciler buradaki güçlerini değiştirmiştir. Aynı gece 01:00 – 01:30 saatleri arasında Girê Sor, Herkî Köyü çevresi ve Werxelê alanı saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

24 Haziran günü 22:00 – 01:00 saatleri arasında Metina bölgesine bağlı Qaşûra alanında ve Orê Köyü arazisinde helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Orê Köyü hem saldırı helikopterleri hem de sınırdaki karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.”