Aydeniz: Halkları bu kaostan Abdullah Öcalan kurtarır

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, BM’ye Türk devletinin suçlarına karşı adım atmadığı için tepki gösterdi. Aydeniz, halkları bu kaostan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kurtaracağını belirtti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Kürdistan kentlerindeki halk buluşmaları Urfa’da devam etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Viranşehir İlçe Örgütü binasında DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in katılımıyla halk toplantısı yapıldı. Toplantıya Urfa milletvekilleri Ömer Öcalan, Nusrettin Maçin ile Sivil Toplum Örgütlerinden çok sayıda kişi katıldı.
Toplantının yapılacağı Viranşehir ilçe binası zırhlı araçlarıyla ablukaya alınırken, toplantıya katılmak üzere gelen halka GBT uygulaması dayatıldı. Halkın fotoğraflarının çekildiği de görüldü.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, "Halkları bu krizden kurtaracak, Öcalan ve geliştirdiği paradigmasıdır” dedi.
“Mesele Kürt halkının kazanımları oldu mu tüm güçler birleşiyor” diyen Aydeniz, yürütülen savaşın bir çete savaşı olduğunu ifade etti. Aydeniz, "Bunu en iyi Urfa halkı biliyor. Kürt halkı bu çeteleri destansı bir şekilde yendi. Çeteler yenilince bu vekâlet savaşını Türkiye üstlendi. Diğer devletlerini vekâletini alarak, bir bütün olarak Kürdistan topraklarına saldırıyor, Kürt halkının kazanımlarını hedef alıyor. Türkiye dört parça Kürdistan’da 6 yıldır işgalci sistemini oturtmak istiyor. Varlığını Kürt halkının düşmanlığı üzerinde yürütüyor” diye konuştu.

BM'YE TEPKİ

Aydeniz, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Soruşturma Komisyonu’nun hazırladığı rapora ilişkin de şöyle konuştu:
"BM Türkiye’nin çetelerle olan ilişkisini belgeledi. Yine yağma, işkence ve tecavüz belgelendi. Ve bunu savaş suçu olduğunu söylediler. Biz buradan BM’ye soruyoruz peki tüm yaşananlar karşı neden adım atmıyorsunuz? Sadece rapor hazırlamakla olmuyor. Adım atmıyorsanız o zaman siz de bu suçlara ortaksınız demektir. Ama biz bu suçlara kimlerin ortak olduğunu çok iyi biliyoruz.”
Egemen güçlerin Ortadoğu’da projelerin yürütebilmek için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı Türkiye’ye teslim ederek amaçlarına ulaşmaya çalıştıklarını vurgulayan Aydeniz, “Bugün de İmralı’daki işkenceye ortaklar. Öcalan üzerindeki tecrit tüm halklara uygulanıyor” dedi.

'BU SİSTEMİ YOK EDECEĞİZ'

AKP MHP ittifakının her gün gözaltı, tutuklama, kaçırma ve 6 yıldır sürdürdüğü savaş ile kendini ayakta tutmaya çalıştığını belirten Aydeniz, “Biz çok iyi biliyoruz bu iktidar savaşı bıraksa kaybedeceğini biliyor. Ekonomik, sosyal ve siyasal olarak bu halka verecekleri bir şey yok. Bu iktidarın meşruiyeti kalmadı. Baskı politikaları ile kendilerini ayakta tutmaya çalışıyorlar. 100 yıldır süren yok etme politikalarını son beş yılda daha da derinleştirdiler. Kürt halkını bitirmek istiyorlar. Ama biz örgütlenerek bu sistemi yok edeceğiz” diye konuştu.
Aydeniz, son dönemde kendilerini MİT elemanı olarak tanıtanlar tarafından gençlerin kaçırıldığına dikkat çekerek, "Bakın, JİTEM davasında faillerin avukat parasını ödüyorlar. Bu en açık örnektir” diye konuştu.