Bagok’ta şehit düşen gerillanın kimliği açıklandı

Bagok’ta şehit düşen YJA Star gerillalarından birinin kimlik bilgileri açıklandı. HPG, “Bagok şehitleri zafer gerekçemiz olacaktır dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

"İşgalci Türk ordusu Aralık ayı başından itibaren Mêrdîn eyaletinde kapsamlı operasyonlar başlatmıştır. Günlerce süren bu operasyonlar sırasında 6 kadın yoldaşımızın olduğu bir kamp işgalcilerle temasa girmiş ve 2 gün boyunca yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Kadın yoldaşlarımız, bölge komutanı Hira yoldaş öncülüğünde destansı bir direniş sergilemiş ve Kürt kadınının asla teslim alınamaz duruşunu yiğitçe temsil etmişlerdir. Bu çatışmalar sonucunda yüksek Apocu ruhla savaşan 6 kadın yoldaşımızın şehadete ulaştığı, bu yoldaşlarımızdan birinin Hira Ulaş, birinin de Simanur Kaya yoldaşımız olduğu bilgisi netleşmiştir. Diğer yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri netleştiğinde halkımız ve kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Hîra yoldaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Hîra Ulaş
Adı Soyadı: Deniz Orak
Doğum Yeri: Mêrdîn
Anne – Baba Adı: Çiçek – Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Aralık 2021 / Mêrdîn

Hîra yoldaşımız, serhildan geleneğinin öncüsü olan direniş merkezi Nisêbîn’de dünyaya gelmiş ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne birçok katılımları olan, bedel ödeyen yurtsever bir ailede büyümüştür. Mücadeleyi kendi çabasıyla tanıyan, tanıdıkça etkilenen ve içinde aktif bir şekilde yer alma kararlılığına ulaşan Hîra yoldaşımız, genç bir Kürt kadını olarak tercihini özgürlükten yana kullanmıştır. Kadının maruz kaldığı her türlü gerici baskı ve zulme karşı Önder Apo felsefesinin gerçek çözüm gücü olduğunu bilince çıkaran yoldaşımız, Kadın Özgürlük İdeolojisiyle donanıp, zafer çizgisinde bir yürüyüşün sahibi olmuştur. Kapitalist sistemin toplumu yok ederek köklerinden kopmuş bireyi öne çıkarma çabasına karşın PKK’nin komünal yaşamının yarattığı gerçek toplumsallığa dayanan yaşam ve yoldaşlık ilişkilerinin güzelliğini gören yoldaşımız, sınırsız bir bağla partimize bağlanmış ve yüksek bir katılım temposunu esas almıştır. Katıldığı ilk yıldan itibaren kendisini yetiştirmiş ve öğrendiklerini genelleştirerek yoldaşlarına aktarmıştır. İrade sahibi bir Kürt kadını olarak askeri alanda derin yoğunlaşmalar içerisinde olmuş ve kısa sürede tecrübeli bir YJA Star komutanı olmuştur. Zap, Xakurkê, Botan başta olmak üzere Kürdistan’ın farklı coğrafyalarında gerillacılık yaparak ülkemizin işgalcilerden temizlenmesi için soluksuz bir mücadele yürütmüştür. Savaşta ve yaşamda keskin militan duruşun temsilcisi olan Hîra yoldaşımız, Önderlik çizgisinin yılmaz bir savunucusu olmuştur. Onlarca eyleme katılarak işgalcilere ağır darbeler vuran yoldaşımız, düşmana karşı olan öfkesini örgütleyerek sürekli yükselen devrimci bir katılım sağlamıştır. İşgalcilerin sınırsız saldırı dalgası başlattığı bir dönemde en ön safta yer alarak şehitlere ve halkımıza olan bağlılığını bir kez daha en açık şekilde ortaya koyan Hîra yoldaşımız, şehadet anına kadar da militan kişiliğiyle en önde yürümüştür. Hîra yoldaşımızın devrimci yürüyüşü geride kalan biz yoldaşları tarafından devralınarak zafere ulaştırılacaktır.

21 yıllık kesintisiz direnişiyle hem kadın özgürlük mücadelesine hem de halkımızın özgür bir ülkede yaşama mücadelesine kattığı değerlerle öncüleşen Hîra yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz."