Başur’da PKK için 1 milyon imza toplandı

PKK’nin yasaklı listelerden çıkarılması için başlatılan imza kampanyasını Başûrê Kurdistan’da koordine eden komite bölgede 7 aylık süre zarfında 1 milyon imza toplandığını ifade etti.

Başûrê Kurdistan’ın Süleymaniye kentinde PKK’nin yasaklı listelerden çıkarılması için başlatılan imza kampanyasını koordine eden komite bir basın açıklaması düzenledi.

Komite üyelerinden Kürt siyasetçi Mihemed Emin Pêncwênî, Başûrê Kurdistan’da PKK’nin yasaklı listelerden çıkarılması için sürdürülen imza kampanyasına dair konuşarak şunları ifade etti: “Birinci aşamada 7 ay gibi bir zaman diliminde 1 milyon imza toplamış bulunuyoruz. Birçok yurttaşın yanı sıra kampanya çerçevesinde tanınan birçok aydın, sanatçı ve siyasetçi de imzasını attı. Kampanya, birkaç imzaya ulaşana dek devam edecek.”

Bir sonraki aşamada imza kampanyasını internet üzerinden de sürdüreceklerini ifade eden Pêncwênî, “Tüm imzalar toplandıktan sonra imzalar PKK’nin yasaklar listesinden çıkarılması ve Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Birleşmiş Milletlere sunulacak” dedi.

PKK’nin ABD ve Avrupa Konseyi’nin yasaklı listelerden çıkarılması için ‘Uluslararası Kürtler İçin Adalet İnisiyatifi’ öncülüğünde 13 Aralık 2021 tarihinde uluslararası çapta bir imza kampanyasının startı verildi.

Aynı kampanya, 29 Ocak 2022’de Başûrê Kurdistan’da birçok aydın, siyasetçi, aktivist ve sanatçının katılımıyla Başûrê Kurdistan’da başlatıldı.