Batman'da ulusal birlik çalışmaları sürüyor

DTK, TJA, DBP ve HDP heyeti, Batman'daki çalışmalarını sürdürdü. Heyet, esnafları 29 Ocak'taki kitlesel basın açıklamasına davet etti.

Kürt ulusal birliğinin sağlanması amacıyla Batman’da çalışmalarına devam eden Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) il eşbaşkanları ve yöneticileri, bugün Kozluk, Sason ve Kozluk’un Bekirhan beldesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.
Çalışmalara DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, TJA aktivistleri, DBP eş genel başkanları Keskin Bayındır ve Saliha Aydeniz, HDP milletvekilleri Rüştü Tiryaki, İmam Taşçıer, Necdet İpekyüz, görevi gasp edilen Batman Belediyesi Songül Korkmaz ve birçok HDP Gençlik Meclisleri üyeleri katıldı. Esnaf ziyareti çalışmaları iki koldan yapıldı.

HALKA 29 OCAK ÇAĞRISI

Aralarında DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP milletvekilleri İmam Taşçıer ve Mehmet Rüştü Tiryaki esnaf ziyaretini Sason ilçesinde gerçekleştirdi. Heyetin çalışmaları asker, polis ve korucular eşliğinde takip edildi. Alkış ve zılgıtlar eşliğinde gerçekleşen ziyarete esnaflar yoğun ilgi gösterdi. Heyet tüm esnafları 29 Ocak günü Batman Merkez’e bağlı Atatürk  Parkı'nda yapacakları ulusal birlik konulu basın açıklamasına davet ederek buradan ayrıldı.
Diğer çalışma da Kozluk'un Bekirhan beldesinde gerçekleşti. Buradaki ziyaretlerde ise DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Milletvekili Necdet İpekyüz ve Bekirhan Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Sönük yer aldı. Buradaki heyet ilk olarak HDP Bekirhan Belde Örgütü önünde halkla bir araya geldi.

'KÜRTSÜZ ADIM ATAMAZSINIZ'

Parti binasında gerçekleştirilen halk buluşmasında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Kürt halkının hakları için mücadele verdiklerini belirterek, Ortadoğu da atılacak her adımın Kürtsüz atılamayacağının bir gerçek olduğunu söyledi.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde 21 yıldır devam eden bir tecrit durumunun olduğunu kaydeden Aydeniz, buna sessiz kalan uluslararası hukukun suç işlemeye ve işlenen suçu izlemeye devam ettiğini belirtti. Tecrit ile amaçlananın Öcalan’ın Ortadoğu’daki misyonunun barışçıl çözümünün önüne geçmek olduğunu kaydeden Aydeniz, tecridin halkın katılımı ile kaldırılacağını söyledi.

'BİRLİKTEN KORKUYORLAR'

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Kürtlerin birliğinin oluşması halinde ortaya çıkacak güçten korkan egemenlerin bu birliğin önüne geçmek için uğraş verdiğini söyledi. Kürt halkını yok etme uğraşında olan AKP-MHP iktidarının halkın direnişine çarptığını kaydeden Öztürk, “Kürtleri bitirme uğraşında olanlar bugün bitme noktasına gelmiş durumda. Biz şu anda çok güçlüyüz, onlar güçsüz. Türkiye halklarına da sesleniyoruz. Bugün bitme noktasına gelen AKP’nin son anlarını yaşadığını biliyoruz. Her kesim üstüne düşeni yapmalı” dedi.

POLİS TEHDİT ETTİ

Yapılan konuşmaların ardından heyet ziyaretlerini  “Bijî berxwedana zîndanan”, “Jin jiyan azadî ve “Bimre ixanet bijî Kürdistan” sloganlarıyla gerçekleştirdi.  Esnaftan yoğun ilgi gören heyet, çalışmalarını yoğun polis ablukası altında yürüttü. Atılan sloganlara karşı polis, anonsla tehditlerde bulunurken, heyet slogan atmaktan geri durmadı. Bazı esnaflar bu ziyarete alkışlarla destek verdi.
Bekirhan ziyaretini sonlandıran heyet daha sonra Sason ziyareti gerçekleştiren heyet ile beraber Kozluk merkezde bir araya geldi. Yoğun bir kitleye ulaşan heyetler esnaf ziyaretlerine başladı. Ana caddelerde bulunan esnaflar başta olmak üzere birçok ara sokaklarda bulunan esnaflar basın açıklamalarına davet edildi. Burada da polisin tehditlerine aldırış etmeden sloganlar eşliğinde alkışlarla esnafları selamladı.
Yürüyüş halinde olan heyetin esnaf ziyaretlerine birçok halk da katıldı. Kalabalık heyetin Kozluk Belediyesi önünden geçerken "Bimre ixanet bijî Kürdistan” sloganları yükseldi.
Esnafın desteğini alan heyetler tüm esnafları 29 Ocak günü yapacakları açıklamaya davet ederek ilçeden ayrıldı.
Heyet Kozluk ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaret ile çalışmalarını sonlandırdı.