Bazid’te 3 Türk askeri öldürüldü

Gerillalar, Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Ayzek karakolunun savunma tepesine bir eylem düzenledi. Eylemde tespit edilen 3 işgalci askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

AĞRI

"Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 20 Nisan günü saat 14.10’da Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Ayzek karakolunun savunma tepesini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan bir düşman birliğinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından alanı ağır silahlar ile rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri akşam saat 20.00 sularında alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

ŞIRNAK

3 Mart 2020 tarihinde işgalci TC ordusu Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Heşet alanında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon aynı gün sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

14 Nisan günü sabah saatlerinde işgalci güçler yine Besta bölgesine bağlı Nokta Numan ve Nokta Kenala alanlarında operasyon başlatmıştır. Bu operasyon da aynı gün sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

14 Nisan günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Cudi Dağı’na bağlı Gire Çolya ve Gundik Remo alanlarında bir operasyon başlatmıştır. 15 Nisan günü gece saatlerinde işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Gundik Remo alanını bombalamıştır. Halen devam etmekte olan operasyon boyunca şimdiye kadar 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Operasyon ile ilgili ayrıntılı bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

HAVA SALDIRISI

20 Nisan günü saat 19.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Kani Sarkê alanı ile Avaşin bölgesine bağlı Sıleman, Mamreşo ve Dola Şîve alanlarını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."