Merwan Bedel'in şehit olduğu yerde işbirlikçiler protesto edildi

Şengal Özerk Meclisi Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Merwan Bedel’in şehit olduğu yerde açıklama yapılarak, "Düşmanın müttefikleri Şengal’de yaşayamayacak" mesajı verildi.

İşgalci Türk devletine ait insansız hava aracı, 7 Aralık’ta Şengal Özerk Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Merwan Bedel’in aracına saldırmış, Bedel şehit olurken, iki çocuğu da yaralanmıştı. Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ), saldırının gerçekleştiği yerde Şehit Merwan’ın ailesi ile birlikte açıklama yaptı.

'DÜŞMANLA İŞBİRLİĞİ YAPANLAR AFFEDİLMEYECEK!'

TAJÊ üyesi Riham Hiço’nun okuduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Düşmanla iş birliği yapan ve düşmana bilgi verenler hiçbir zaman affedilmeyecektir. Düşman işbirlikçilerinden kesinlikle hesap sorulacaktır. Bu saldırı, Êzidî toplumuna yönelik soykırımı ve Êzidî halkının iradesini yok etmeyi amaçlayan 3 Ağustos 2014 tarihli fermanın devamı niteliğindedir. İşgalci Türk devleti, NATO’nun desteği, KDP, Irak ve hainlerin işbirliğiyle Şengal’in kazanımlarına tüm vahşiliği ile saldırmaya devam ediyor. Türkiye’yi silahlandıran ülkeler bu saldırılardan sorumludur. İşgalci Türk devleti Osmanlı’dan beri, dinimize, ulusumuza ve topraklara düşmanlık yapıyor. Ancak bugün bu saldırılardan Uluslararası Koalisyon, Irak ve uluslararası toplum sorumludur. Eğer onların izni olmasaydı Türkler bu saldırıları gerçekleştiremezdi. Türkiye uluslararası koalisyonun onayı ile bu saldırıları gerçekleştiriyor.
Düşmana para karşılığı bilgi veren işbirlikçiler iyi bilsin, tespit edilecekler ve affedilmeyecekler. Şengal ihanet yeri değil, öncü ve kahramanlar diyarıdır. TAJÊ olarak kadınları, gençleri ve tüm Êzidî toplumunu, Kürt halkını ve insanlığı bu davada birlikte olmaya çağırıyoruz."
Açıklamanın ardından Şehit Merwan Bedel’in ailesi adına konuşan  Hilwa Xelef, Merwan Bedel’in şehit olmasına vesile olan düşman işbirlikçilerinin peşine düşeceklerini söyleyerek, “Türk devleti bizim tarihi düşmanımızdır, işbirlikçileri asla affetmeyeceğiz, aramızda yaşayamayacaklar" dedi.
Konuşmaların ardından Merwan Bedel’in şehit olduğu yere çiçekler bırakıldı ve mumlar yakıldı.