Bitlis'e yürüyen HDP'lilere yoğun destek

HDP'nin Demokrasi Yürüyüşü'ne katılanlar Bitlis'e doğru hareket etti. Yürüyüşçüler yol boyunca zılgıt ve sloganlarla karşılandı. HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, engellemelerin sonuç vermeyeceğini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Ankara’ya başlattığı Demokrasi Yürüyüşü'nün Hakkari kolu, Van'ın ardından Bitlis'e doğru hareket etti. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran ve çok sayıda milletvekilinin de aralarında bulunduğu yürüyüş kitlesi, yol boyunca halkın ilgisiyle karşılandı. Araç sürücüleri korna çalarak, bazıları ise evlerinin balkonundan çıkarak yürüyüşçülerin bulunduğu araç konvoyunu karşıladı.
Bitlis'in Tatvan yakınlarında mola veren yürüyüşçüler, mola yerinde bir süre ezgiler eşliğinde halaya durdu. Yürüyüşçüler, daha sonra araçlarla Tatvan merkeze doğru hareket etti. Kentte polis ablukası dikkat çekerken, buna rağmen halk zafer işaretleri ve sloganlarla konvoyu karşıladı.

TAŞDEMİR: DİRENEREK KAZANACAĞIZ

Sonrasında HDP İlçe Örgütü binasında halkla bir araya gelindi. HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, yürüyüşlerinin amacının özgürlük, Kürt sorunun çözümü ve Türkiye'nin demokratikleştirilmesine dönük olduğunu vurguladı. Her yerde halkla buluşmalarının engellenmek istendiğine vurgu yapan Taşdemir, "Ancak Bitlis halkının gönlünün bizimle olduğunu biliyoruz. Direnerek kazanacağız" mesajını verdi.
Yürüyüşçülerin bulunduğu konvoy Bitlis merkeze doğru hareket etti.