Botan Halk İnisiyatifi'nden 15 Şubat çağrısı
Botan Halk İnisiyatifi'nden 15 Şubat çağrısı
Botan Halk İnisiyatifi'nden 15 Şubat çağrısı
Botan Halk İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın uluslararası bir komplo ile esaret altına alınışının 14. yıldönümünde "yaşamı durdurmaya" ve "serhildana" çağırdı.
Yazılı bir açıklama yapan Botan Halk İnisiyatifi, "Halkımız on dört yıldır tüm insanlık değerlerinin kırımı anlamına gelen bu komploya karşı amansız bir biçim de direnerek, gelinen aşamada komployu boşa çıkarmış ve anlamsızlaştırmıştır. Ancak hala devam etmektedir" dedi.
"Şuan TC devletine öncülük eden Fethullah Gülen ve Erdoğan ikilisi uluslar arası güçlerin planı olan komployu başarıya ulaştırmak için halkımıza karşı çok sinsi politikalar izlemektedir" diyen, 15 Şubat komplosunun yıldönümü dolayısıyla şu çağrıyı yaptı:
"Botan, zalimlerin yüzüne tokadı çarpmasını bilmektir, Botan, dehakların yüzüne balyozu yapıştırmasını bilmektir. Bu temelde 15 şubat günü, Şirnex, Colemêrg, Siirt ve Mêrdin başta olmak üzere yediden yetmişe yani tüm botan halkımız, bu komploya karşı en yüksek düzeyde öfkesini ve kinini ortaya koymaya çağırıyoruz. Yaşamı durdurup, serhildan alanlarına yani hesap sorma, öfke alanlarına akarak, ülkemizi işgal eden ve önderliğimizi halen esaret altında tutan TC devletine kin kusmalıdır. Halkımız; kepenkleri, kontakları kapatılmalı, tüm yaşamı durdurmalı ve serhıldan cephelerine katılmalıdır. Her yer ateş topuna dönüştürülmeli. Kürt gençliği ve kadını bunun temel öncülüğünü yapmalıdır."