Buldan: İktidar ölüm istediği için tecrit uyguluyor

HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan, ölüm isteyen AKP-MHP iktidarının İmralı tecridini sürdürdüğüne dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü, “Umut ve cesaretle örgütlenelim, faşizmi yıkalım” şiarıyla 3’üncü Olağan Konferansı’nı gerçekleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın katılımıyla düzenlenen konferans, kent merkezinde yer alan Şehr-i Nuh Otelinde bulunan kongre salonunda yapıldı. Konferansa, Buldan'ın yanı sıra HDP Şırnak milletvekilleri Hasan Özgüneş, Nuran İmir, Hüseyin Kaçmaz, HDP Batman Milletvekilli Feleknas Uca, HDP il-ilçe örgütleri ile HDP Mardin, Siirt ve Batman İl örgütleri de katıldı.
Saygı duruşunun ardından konferans, 31 Mart yerel seçim süreci ve belediyelerin gasbına ilişkin hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

'HALKIMIZIN DİZ ÇÖKMEDİĞİNİ GÖRSÜNLER'

HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez'in kısa konuşmasının ardından söz alan Buldan, kentte öz yönetim sürecinde yaşamını yitiren Cizre Halk Meclisi eşbaşkanları Asya Yüksel ve Mehmet Tunç'u andı.
Buldan, 23 Şubat günü Ankara'da yapılacak HDP 3. Olağan Kongresi’ne dikkat çekerek, “Kongremiz o kadar güçlü olsun ki sesimiz Selahattin Demirtaş'a ve Figen Yükdekdağ'a gitsin" dedi.
Buldan, "HDP'yi engelleyeceklerini sananlar bu salona baksınlar. Burada ki şehirlere baksınlar. Buralarda yapılan kongrelerde halkımızın kararlı duruşlarını görsünler. Halkımızın diz çökmediğini ve boyun eğmediğini görsünler" dedi.
"Şırnak halkı bu direngen duruşuyla sizin iktidarınız sallamaya da sarsmaya da devam edecektir" mesajını veren Buldan, "Son günlerde Cizrespor’a ırkçı saldırıların da yapıldığını biliyoruz. Bugün AKP iktidarının yönettiği bir ülkede artık spor oyanlara bulaşıyorlar" diye kaydetti.

'ÖLÜM İSTEYENLER TECRİDİ SÜRDÜRÜYOR'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride değinen Buldan, "Bu ülkede çatışmalar yaşanmadığı için annelerimizin gözyaşları akmadı. Ancak bu süreçten rahatsız olanlar mutlak tecridi bir kez daha Sayın Öcalan üzerinde uygulamaya başladılar" diye belirtti.
Türk devletinin işgalci dış politikasına vurgu yapan Buldan, "İktidarın dış politikası sadece yanlışlar üzerine kurulu" dedi.

'HDP DAMGA VURACAK!'

Buldan, "Bugün en çok ihtiyaç duyulan şeylerden biri de ulusal birliktir. Bu süreçte bunun gerçekleşmesi için hepimizin bu sorumluluk ile hareket etmesi çok önemlidir. Yapacağımız çalışmalar ile bu mutlaka hayata geçmelidir. Bu sürece HDP bir kez daha damgasını vuracaktır" diye konuştu.
HDP Şırnak il eşbaşkanlığı görevine Sabahattin Deniz ve Sabahat Akdağ seçildi.
Konferans, yeni yönetimin belirlenmesinin ardından sona erdi.