Cihan Xelîl: Halk OHAL’e katılıyor

Demokratik Özerk Yönetim Danışmanı Cihan Xelîl, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının ‘topraklarımızı savunacağız’ duyarlılığıyla OHAL durumuna aktif katıldığını söyledi.

Demokratik Özerk Yönetim Danışmanı Cihan Xelîl, Rojava’da ilan edilen OHAL ve halkın tutumuyla ilgili ANF’ye konuştu.

Türk devletinin tehdit ve hazırlıklarına dikkat çeken Xelîl, “Til Rifat, Minbic ve Kobanê hedef gösteriliyor. İşgal tehditlerini ciddi ele alıyoruz. Türk iktidarı, saldırı için diplomatik turlarını sürdürüyor. 19 Temmuz’da Tahran’da yapılan görüşmede de bu arayışını sürdürdü” dedi.

Bütün bunlar gözetilerek OHAL ilan edildiğini kaydeden Xelîl, Türk devletini mevcut işgali ve yeni işgal tehditlerinden dolayı zaten olağanüstü koşullarda bulunduklarını söyledi. Xelîl, “QSD, YPG ve YPJ’de askeri açıdan tedbirlerini alır. Halk olarak gerekli hazırlıkları yapılır. Özerk Yönetim, 2022’deki yapılması planlanan birçok projeyi durdurarak savaş moduna geçti. İlaç, erzak, savaş altyapısı vb. tedbirlerine yoğunlaşıyor. Dolayısıyla OHAL ilanı, bütün bunlar içindir” şeklinde konuştu.

OHAL ilanın ardından halkın duyarlılığının daha da arttığını söyleyen Xelîl, şöyle devam etti: “Halk nerede olursa olsun evimizde yurdumuzda tedbirler alacağız hareketliliği içerisine girdi. Halk ‘Yerimizde, evimizde askeri güçlerle birlikte mücadele edeceğiz’ diyor. Halk, sığınaklarını ve erzakını hazırlıyor. Durumun ciddiyetinin farkında olarak tüm hazırlıklarını sürdürüyor. Halkın gücü ve kararlılığıyla amacımıza ulaşacağız.”