Cizre'de halk buluşması: Kurtuluş Öcalan'la mümkün

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kurtuluşu gösterdiğine dikkat çekti, "Çözüm İmralı'da" dedi.

Cizre'de konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, hükümete ve muhalefete seslenerek “Kürt sorununu silahla, savaşla çözemezsin. Dünyada bunun bir örneği yok. Bu sorunun çözümünün yolu Sayın Abdullah Öcalan’dır” dedi.  
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), Demokratik Mücadele Programı’nın 3'üncü aşaması Şırnak'la sürüyor.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve beraberindeki heyet, Cizre girişindeki Katran'da karşılandı. Heyet, buradan HDP ilçe örgütüne geçti. HDP’li milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve çok sayıda kişinin katıldığı basın toplantısında ilk sözü İl Eşbaşkanı Sabuha Akdağ aldı.

AYDENİZ: HALKLAR BAŞKALDIRIYOR

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise “Kurum ve kuruluşlarımız, halkımız ve partimizle, paradigmamıza dönük saldırılar var. Biz bunlara karşı nasıl durmalıyız? Bunları tartışmak istiyoruz” dedi.
Aydeniz, 1 Eylül’e kadar halka birlikte olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Üçüncü Dünya Savaşı bugün bölgede yaşanıyor. Üçüncü Dünya Savaşını Ortadoğu halkları üzerinden devam ettirmek istiyorlar. Bu savaş egemen devletler tarafından yürütülüyor. Sayın Abdullah Öcalan bu savaşın kapitalist sistem ve demokratik sistemin içinde yaşandığını belirtiyor. Bunun için de diktatör güçler, faşizan yönetim şekillerini meşrulaştırmak için bu saldırılarını devam ettiriyorlar. Ama bir diğer taraftan da dünya halkları bu sisteme ve zulme karşı başkaldırıyor ve her yerde de kadınlar önceliğinde mücadele ediyorlar."

'ÖCALAN KURTULUŞU GÖSTERDİ'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasının halklar için kurtuluşu gösterdiğini dile getiren Aydeniz, "Bu düzen başta Ortadoğu, Kürdistan, Türkiye ve dünyaya model oluyor. Ama bugün bu faşizan güçler, kendi menfaatlerine göre Ortadoğu'yu inşa etmek istiyorlar. Bu nedenle bugün yeni bir yaşamı sağlayan Rojava saldırılara maruz kalıyor. Bu saldırılar Öcalan paradigmasını yok etmeye yönelikti ve bu saldırılar sürüyor. Bundan dolayı da bu saldırılara karşı Kürt halkının ortak mücadelesi ve birliği her birimizin temel ilkesi olmalıdır” diye belirtti.

'BİRLİK SAĞLAYAMAZSAK ADIM ATAMAYIZ'

Saldırıların Kürt halkının birlikteliğinin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini de belirten Aydeniz, şöyle devam etti:
"Kürt halkı Ortadoğu ve 4 parça Kürdistan’da bu birliği sağlamak istiyor. Bugün bu 40 yıllık, 100 yıllık savaşın sonunda Kürt halkı birliktelik sağlamazsa bir adım bile atamayacağını öğrendi. Kürt siyasetçileri bugün bu birliği sağlamazsa bu bizleri bir yüzyıl daha geriye götürecektir. Halk birlikteliğini sağlamıştır ama siyasetçilerde artık bu birliğini sağlamalıdır. Bizler tüm bu saldırılara karşı evlerden, sokaklardan, mahallere kadar birliğimizi sağlamalıyız ve bu birlikle bunlara direnerek saldırılarını boşa çıkaralım.  100 yıldır bizler nasıl direndiysek ve dünyaya örnek olduysak kendi düzenimiz için bu mücadeleye devam edelim."

ÖZTÜRK: GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise Cizre’deki bodrum vahşetinde katledilen Mehmet Tunç ve Asya Yüksel’i andı. Türkiye'nin faşizm üzerine kurulduğunu ifade eden Öztürk, şöyle dedi:
“Bunlar bizlere düşman gözüyle bakıyorlar. Bizler buna karşı ne yapacağız ona bakmalıyız. Cizre Botan’ın duruşunu bütün Kürdistan biliyor. Bize, ‘siz yoksunuz’ diyenlere biz gereken cevabı vereceğiz. 4 parça Kürdistan’da bakın her alanda rejimler, Kürt halkına saldırmada bir oluyorlar. Kürt halkının yok olması noktasında bu 4 ülkedeki güçler birleşiyor. Bizler de buna karşı bir olmalıyız, birlik olmalıyız.”

'ÇÖZÜMÜN YOLU SAYIN ÖCALAN'

Kürt sorunu çözülmediği sürece Türkiye’de de hiçbir sorunun çözülemeyeceğini vurgulayan Öztürk, şunları dile getirdi: “Kürt sorununu silahla, savaşla çözemezsin. Dünyada bunun bir örneği yok. Bu sorunun çözümünün yolu Sayın Abdullah Öcalan’dır.”