Covid-19 salgını Güney Kürdistan’a da sıçradı

Onlarca ülkeye yayılan koronavirüs Covid-19 salgını Güney Kürdistan’a da sıçradı. Süleymaniye’de kontrol altına alınan 24 kişiden 4’ünde virüs tespit edildi.

Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede 60’ı aşkın ülke ve bölgeye yayılan, 3 bine yakın kişinin ölümüne yol açan Covid-19, İran ve Irak’tan sonra Güney Kürdistan’a da sıçradı.

Federe Kürdistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Süleymaniye’de koronavirüs vakaları tespit edildi. Toplam 24 şüpheli vaka üzerinde testler yapıldığı bildirildi. Bunlardan dördünün pozitif çıktığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Koronavirüse yakalanan üçü erkek, biri kadın 4 kişinin 3’ü aynı ailenin mensubu. Koronivirüs tespit edilen kişiler daha önce İran’ı ziyaret etmiş. İran’dan döndükten sonra karantinaya alınarak gerekli testleri yapıldı. Koronavirüs hastalarına özel olarak ayrılan hastanede tedavi altına alınan 4 kişinin de sağlık durumu iyi.”

Sağlık Bakanlığı, vatandaşları Kürdistan Bölgesi Hükümeti, İçişleri ve Sağlık Bakanlığı’nın karar ve uygulamalarına uymaya çağırarak, “Herkesin sağlık çalışanlarına yardımcı olmasını” istedi.

İran’da sonra Irak genelinde koronavirüs salgını ile ilgili alınan tedbirler kapsamında şüpheli vakalar kontrol altına alınıyor. Sağlık Bakanlığı’na göre doğrulanmış vaka sayısı 13’e yükseldi.