Cudi'de şehit düşen 2 gerillanın kimliği açıklandı

Cudi’de şehit düşen 2 gerillanın kimlik bilgilerini açıklayan HPG, “Başta şehit yoldaşlarımızın değerli ailelerine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, açıklaması şöyle:

19 Kasım 2020 günü Cudî bölgesine bağlı Girê Hirmo alanında işgalci TC ordusu bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon sürecinde Cudi bölgesi yoğun bir şekilde bombalanmıştır. 23 Kasım günü alandan geri çekilen bu operasyon sürecinde Bahoz Botan ve Kendal Lice yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

DÖNEMİN SORUMLULUKLARINA CEVAP OLDU

Bahoz yoldaşımız serhildanların ve direnişin kalbi olan Cizre’de dünyaya gelmiş ve Botan’ın asi, direnişçi kültürüyle şekillenmiştir. Soykırımcı Türk devletinin halkımızın tüm değerlerine hunharca saldırıların ve Kürt halkına dayatılan asimilasyon politikasının daha genç yaşta farkına varan Bahoz yoldaşımız, sömürgeci TC’nin kimliksizleştirme ve soykırım uygulamalarına karşı sessiz kalmayarak mücadele içerisine girmiştir. Kürdistan gençliğinin soykırım siyasetine karşı çetin bir mücadele vermesi gerektiğini düşünen Bahoz yoldaşımız, bu temelde 2014 yılında yönünü özgür dağlara çevirmiş ve soluksuz bir direniş serüvenine başlamıştır. Tüm eğitim süreçlerinde yetkinleşmeyi esas alan Bahoz yoldaşımız, Önder Apo’nun ideolojisinde derinleşmeyi esas almış ve modern gerilla tarz ve taktiğinde yetkinleşmeyi amaçlamıştır. Derin yurtseverlik bilinci ve direnişçi geleneğiyle Önder Apo’nun felsefesini harmanlayarak kısa sürede yetkin bir gerilla olan Bahoz yoldaşımız, aldığı sorumluluğun kahraman şehitlerin mücadelesi olduğu bilinciyle her zaman kendini yenilemiş ve dönemin görev ve sorumluluklarına cevap olmayı bilmiştir.

CUDİ DAĞLARINA SEVDALIYDI

Amed’de yurtsever ve özgürlük mücadelesinde bedel ödemiş bir ailede dünyaya gelen Kendal yoldaşımız, yurtsever bir Kürt genci olarak tarihsel ve toplumsal sorunluluklarına sahip çıkmak gerektiği gerçeğini anlamış ve bu temelde 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. İlk gerilla pratiğine Botan’ın Cudi alanında başlayan Kendal yoldaşımız, burada Kobanê özgürleştirme hamlesinin büyük komutanı Gelhat Gabar yoldaşımızdan ilk yaşam ve gerillacılık derslerini almıştır. Gelhat yoldaşımızın Kobanê’ye gidişinden sonra Cudi alanında onun yerini doldurmak, çalışmaları güçlendirmek için büyük emek ve çabanın sahibi olmuştur. 2015’ten 2020 yılına kadar gelişen tüm saldırılara karşı Cudi’de en zorlu koşulların üstesinden gelmiş, büyük tecrübeler edinmiş, yılmaz Apocu iradesi ile imkansızlıkta imkan yaratmış ve mücadelesini devam ettirmiştir. Cudi dağlarına büyük bir sevda ile bağlı olan Kendal yoldaşımız Girê Hirmo’dan Bilika’ya, Sefine’den Girê Çolya’ya, Silopi ovasından Nêwava’ya kadar Cudi’nin her alanında pratik yürütmüş, alın teri dökmüş ve emek vermiştir. Edindiği tecrübelerle Cudi’nin bağrında gelişen ve yoldaşlarının yüreğinde yer edinen efsane bir Botan komutanı olmayı başarmıştır. Eğitim ve tedavi amaçlı bir süre kaldığı Medya Savunma Alanları’nda tecrübesini parti eğitimi ve Önderlik ideolojisi temelinde gözden geçirmiş, daha da güçlü bir şekilde yeniden Cudi ile buluşmuştur. Cudi alanında düşmana birçok darbenin vurulmasına, önemli eylemlerin gerçekleşmesine, Apocu ilke ve ölçüler temelinde yaşamın oturtulmasında, demokratik gerilla çizgisinin pratikleşmesine öncülük etmiştir. Tüm görev ve sorumluluklarını mütevazi kişiliği ve yoldaşlığa olan derin bağlılığıyla içten bir şekilde yerine getirmiştir. Gerillaya ilk adım attığı Cudi’de yiğit bir şekilde şehadete ulaşmıştır.

Başta şehit yoldaşlarımızın değerli ailelerine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerin izinde amaçlarını gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz.”