Dağ: Saldırıların hedefi Kürtlerin kazanımlarıdır

HDP Milletvekili Dersim Dağ, Türk devletinin KDP işbirliği ile yürüttüğü işgal saldırıları ve Zaxo katliamına dikkat çekerek, saldırıların hedefinin Kürtlerin kazanımları olduğunu söyledi.

KDP, Güney'de AKP-MHP’nin izdüşümü haline geldiğini söyleyen Dersim Dağ, "KDP, kendi elleriyle topraklarını işgal saldırılarına açık hale getiriyor. KDP, daha önce bu kadar çok AKP-MHP ile ortaklaşmamıştı. Yine bu kadar çok AKP-MHP’lileşmemişti. Bu anlamda yaşanan katliamların bir sorumlusu da KDP’dir" dedi. 

Türk devletinin KDP işbirliği ile Güney Kürdistan’a yönelik yürüttüğü işgal saldırıları devam ediyor. Bu saldırılar sonucunda sivil halk ve doğa katlediliyor. Son olarak Zaxo’daki saldırıda 1’i çocuk 9 kişi Türk devletinin saldırılarının hedefi olarak yaşamını yitirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Dersim Dağ, söz konusu işgal saldırılarını ve Zaxo katliamını değerlendirdi.

Güney Kürdistan’a dönük yapılan işgal saldırılarının ilk olmadığına dikkat çeken Dağ, son bir yıldır çok daha geniş kapsamlı saldırıların yaşandığını hatırlattı. Dağ, saldırıların hedefin Kürtlerin kazanımları olduğunu belirterek, bunun yanı sıra Kürt Özgürlük Mücadelesinin tasfiyesinin amaçlandığını kaydetti.

'KDP, AKP-MHP’NİN İZDÜŞÜMÜDÜR'

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarının KDP ile iş birliği içerisinde yürüdüğüne değinen Dağ, şöyle devam etti: “AKP-MHP ve KDP’nin ortak yürüttüğü bir saldırı söz konusudur. KDP, kendi elleriyle topraklarını işgal saldırılarına açık hale getiriyor. KDP, daha önce bu kadar çok AKP-MHP ile ortaklaşmamıştı. Yine bu kadar çok AKP-MHP’lileşmemişti. KDP, şu anda Güney'de AKP-MHP’nin izdüşümü haline gelmiştir. Bugün Güney'de KDP’nin değil, AKP-MHP’nin politikaları devrededir. Türk devleti bugün güneyde fiziki varlığını sürdürerek, o coğrafyayı işgal etme girişimindedir.”

'HEDEFLENEN KÜRTLERİN KAZANIMLARIDIR'

Genel olarak Kürdistan’da yürütülen saldırıların ‘Kürt soykırımını tamamlama saldırıları’ olduğunun altını çizen Dağ, “Bu savaş, Kürt halkına dönük bir savaştır. Yine geçici bir saldırı ve işgal girişimi olmadığını da görmek gerekir. KDP, her ne kadar bunu görmek istemese de, bu saldırıların Güney halkının kazanımlarını hedefleyen saldırılar olduğunu görüyoruz. Çünkü bağımsızlık referandumunda Türkiye’nin nasıl bir refleks gösterdiğini gördük. Bu saldırılar her ne kadar Kürt Özgürlük Mücadelesine dönük bir saldırı olarak gösterilse de temelde Kürdistan’ın genelinde Kürt soykırımını tamamlama politikasının bir ürünü olduğunu bilmek gerekir. Çünkü cumhuriyetin yüzüncü yılında Misak-ı Milli sınırlarını yeniden inşa etme çabasının yürürlükte olduğunu görüyoruz. Bu saldırılar, her fırsatta dile getirdikleri ‘Musul ve Kerkük birer Türk şehridir’ söyleminin bir parçasıdır” diye konuştu.

'KÜRTLER, KDP’NİN İHANETİNİ UNUTMAYACAK'

HDP Milletvekili Dersim Dağ, Zaxo’da katledilen sivillere de değinerek, şunları belirtti:

"Daha önceki saldırılarda hep siviller yaşamını yitirdi. Bugün de Zaxo’da aynı durumda ile karşı karşıya kaldık. KDP, bu katliamdan dolayı Türkiye’ye çok net bir tepki göstermedi. Bu anlamda yaşanan katliamların bir sorumlusu da KDP’dir. KDP, hiçbir zaman bunların hesabını Kürt halkına veremeyecektir. Çünkü Kürtler hiçbir zaman bunu unutmayacaktır. Kürtler, kendileri bunun hesabını soracaktır. Günü geldiğinde KDP’nin Kürt halkının karşısına çıkacak yüzü de olmayacaktır. KDP, Kürt tarihinde kara bir leke olarak kalacaktır. Kürtler KDP’nin ihanetini unutmayacak ve hesabını er ya da geç soracaklardır.”