Dargeçit JİTEM Davası'nın duruşması görüldü

Dargeçit JİTEM Davası'nın duruşmasında eski Savcı Adem Kul'a yine ulaşılamadı. Duruşma ertelendi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, 29 Ekim 1995 ve 8 Mart 1996 tarihleri arasında gözaltına alınan 3’ü çocuk 8 kişiyle, onların ailelerine bilgi verdiği iddia edilen Uzman Çavuş Bilal Batır'ın kaybedilmesine ilişkin aralarında karakol komutanlarının da bulunduğu 18 kişi hakkında açılan davanın duruşması görüldü. "Taammüden öldürme” suçundan açılan Dargeçit JİTEM Davası’nın nakledilmesinden sonraki 11'inci duruşması, Adıyaman 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Duruşmaya yakınlarını kaybeden Abdulaziz Altınkaynak, Ömer Coşkun, Abdulkerim Kaya, Osman Seyban, Abmet Akyol ve avukatları Erdal Kuzu ile Aziz Türk katıldı.
Mağdur avukatlarının 'tanık' sıfatı ile dinlenilmesini istediği eski Dargeçit Savcısı Adem Kul'a yine ulaşılamadı.

SANIKLARLA BENZER İFADEYİ VERDİLER

Dönemin askerleri olan tanıklar Arif Topçu, Muhammed Demirel ve Ahmet Çiçek'in Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifadeleri alındı. 3 tanığın da sanık ifadelerine benzer ifadeler vermesi dikkat çekti.

ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, savcı Adem Kul hakkında MİT'ten adres sorulması talebini reddederek, dosyanın mütalaanın hazırlaması için savcıya gönderilmesine karar verdi. Duruşma 29 Haziran’a ertelendi.