Demokratik Şengal Özerk Yönetimi: Halkımız gerillanın yanında durmalı!

Demokratik Şengal Özerk Yönetimi, Türk devletinin Garê Dağı'na yönelik saldırıları kınayarak, "Halkımız gerillanın yanında durmalılar. Saldırıları boşa çıkarmanın tek yolu savaşçıları desteklemektir" dedi.

Demokratik Şengal Özerk Yönetimi, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Garê Dağı’na yönelik başlattığı işgal operasyonuna ve Şengal’e yönelik tehditlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Tarih boyunca, bu toplum üzerinde sürekli bir imha girişimi bulunulduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Toplum sürekli yok edilmek istendi. Bu planlar çerçevesinde taraflardan biri olan Türk devleti ve tarihsel olarak Osmanlı, bu planlarının her zaman öncüsü olmuştur. Türk devleti, Başûrê Kürdistan'daki toplumu yok etmek için başka bir kirli plan yürütüyor. Garê bölgesine yapılan saldırı ile Türk devletinin Başûrê Kurdistan'daki bazı siyasi partilerin desteğiyle Kürt topraklarını ele geçirmek istediği daha da netleşiyor” denildi. 

‘KDP ŞENGAL İŞGAL PLANIYLA TÜRK DEVLETİNE DESTEK VERİYOR’

Açıklamanın devamın ise şunlara dikkat çekildi: “Şimdi DAİŞ yolu ile Şengal’i işgal edemeyen Erdoğan, tekrar Şengal’i tehdit ediyor. Kendilerine Kürt diyen bazı kişiler de ne yazık ki Erdoğan ile birlikte hareket ediyor. KDP Türk devleti ile ortak hareket edip Kürtlere yapılan saldırılara destek veriyor. Garê saldırısına öncülük eden KDP şimdi de Şengal işgali planında Türk devletine destek vermek istiyor. Garê’ye yönelik saldırı planı Irak'ın bağımsızlığına karşı yapılmıştır. Irak hükümeti bu saldırıların önünü kesmelidir. Irak saldırılara karşı tutum almalıdır.

Son olarak da halkımızın duruşu çok önemlidir. Gerillanın yanında durmalılar. Saldırıları boşa çıkarmanın tek yolu savaşçıları desteklemektir.”