Deniz: Gerillanın direnişi bütün Kürdistan için tecrübedir

Kürdistan özgürlük gerillasının Türk devletinin işgal seferlerine karşı verdiği direnişin bütün Kürdistan için önemli bir tecrübe olduğunu belirten HPJ komutanlarından Berfîn Deniz, “Bizler de kendimizi bu tecrübelere göre örgütleyebiliriz” dedi.

Doğu Kürdistan Kadın Savunma Güçleri (HPJ) komutanlarından Berfîn Deniz, Türk devletinin Kürdistan’ın geneline yönelik artan son saldırılarını ANF’ye değerlendirdi.

Türk devletinin elindeki bütün teknolojik ve askeri imkanlarla saldırıya geçtiğini belirten Deniz “Özellikle NATO zirvesi sonrası bu saldırıların yoğunlaştığını görüyoruz. Türk devleti şu anda tam bir seferlik halinde Kürt halkının özgürlük mücadelesini bastırmaya çalışıyor” diye konuştu.

 

Kürdistan özgürlük gerillasının da bu saldırılar karşısında hazırlıklı olduğuna dikkat çeken HPJ komutanlarından Berfîn Deniz “Direniş şu anda Kürdistan’ın dağlarında amansız bir şekilde sürüyor” dedi. Medya Savunma Alanları’na yönelik 23 Nisan’dan bu yana devam eden işgal seferine karşı verilen direniş için ise “tarihi direniş” ifadesini kullanan Deniz devamla şu değerlendirmelerde bulundu:

“Özgürlük gerillaları bu direnişle Kürdistan’ı koruyabileceklerini gösterdiler. Şunu unutmamalıyız; şu anda bu gerillalar Önder Apo’nun ideolojisi ile felsefesiyle Türk devletine kök sürdüren bir mücadele ediyorlar. Bu tarihi direniş bütün Ortadoğu için de önemli, çünkü insanın iradesiyle neyi başarabileceğinin en açık göstergesidir ve aynı zamanda NATO ve kapitalist sisteme de darbe anlamına gelmektedir.”

‘GERİLLANIN DİRENİŞİ ROJHİLAT İÇİN DE ÖNEMLİ’

Gerillanın düşman gerçeğini bilince çıkarttığı için ayakta kaldığına dikkat çeken HPJ komutanlarından Berfîn Deniz, şu anda cephede savaşan YJA Star gerillalarının büyük inanç ve bilinçle savaştığını ifade etti. Deniz “Bu gerillalarının tecrübeleri Doğu Kürdistan için de büyük öneme sahip. Rojhilat’ın (Doğu) da bu tecrübelerden yararlanması mümkün. Bizler de kendimizi bu tecrübelere göre örgütleyebiliriz” diye konuştu.

Türk devletinin İmralı adasında esir tuttuğu ve ağır tecrit uyguladığı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumuna da dikkat çeken Deniz, tecride karşı daha büyük mücadele ve direnişin sergilenmesi gerektiğini ifade etti. Gerilla komutanı Deniz, Son olarak herkesin kendisini dar bakış açılarından kurtarması gerektiğini belirterek “Şu anda sömürgeciliğe karşı inanç ve bilinç ruhta yaratılmış durumda. Tek bir ruhun olduğu yerde mücadelede bütünleşme yaşanır” dedi.