Depremzedelere yardımlar halen engelleniyor

Van’da meydana gelen depremin üzerinden 9 gün geçti geçti ama yardımlar hâlâ köylere ulaşmış değil. Depremzedeler, "Yazlık çadır dağıttılar" dedi. AKP milletvekili ise köylüleri tehdit etti.

Rojhilat Xoy merkezli meydana gelen ve Van’ın Başkale ilçesinde 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan 5.9 şiddetindeki depremin üzerinden 9 gün geçti. Depremzede köylerde aileler kadın ve çocuklarını Van kent merkezine gönderirken, köyde çok az sayıda insan bulunuyor. AKP hükümeti her ne kadar depremin ilk gününden bu yana köylülerin yanında olduğunu söylese de köyde yaşanan manzara tam tersini gösteriyor. Depremzede köylüler oldukça mağdur durumda ve kendilerine acil yardım edilmesini istiyor. Köylere giden AKP Van Milletvekili Abdulhalat Arvas ise vali ve jandarmaya tepki gösteren köylüleri, "Çeker gideriz, ne haliniz varsa görürsünüz" diyerek açık açık tehdit etti.

YAZLIK ÇADIR DAĞITTILAR!

Özpınar ve Gelenler köylerine günde sadece bir defa yemek dağıtılırken, halka yazlık çadırlar dağıtıldığı için depremzedeler ısınma sorunuyla ve ağır sağlık sorunlarıyla karşı karşıya.
Konuyla ilgili sorunlarını anlatan köylülerden depremzede Fatih Acar, verilen çadırların ihtiyacı karşılamadığını ve soğuğa karşı oldukça zayıf olduğunu söyledi. Kendilerine günde bir defa yemek dağıtıldığını ve bunun da yeterli olmadığını söyleyen Acar, bu yüzden eşini ve çocuklarını Van’a gönderdiğini söyledi. Acar ayrıca, gelen yardımların derhal kendilerine ulaştırılmasını istedi.

'YARDIMLARI ENGELLEMESİNLER'

Depremzede Raif Demiriz de  hayvanlarının tamamen telef olduğunu ve uğradıkları zararın çok büyük olduğunu kaydetti. Çadırların kalınacak gibi olmadığını söyleyen Demiriz, tüm duyarlı halkı kendilerine yardımcı olmaya çağırırken, gönderilen yardımların da engellenmemesini istedi.

HDP'Lİ ORHAN: ACİL İHTİYAÇLAR KARŞILANMIYOR

Gönderdikleri yardımların engellenmesini değerlendiren HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Abdulhalat Aras’ın halkı "çeker gideriz’ şeklinde tehdit etmesine tepki gösterdi. Beş gündür acil karşılanması gereken ihtiyaçların hâlâ karşılanmadığını söyleyen Orhan, “HDP ye ve tüm gelen yardımlara engel olacaksınız, sonra gidip depremzedeleri tehdit edeceksiniz. Bu ne cüret! Siz bunları yapmak zorundasınız. Tehditle kendinize biat ettiremezsiniz" diye konuştu.