Dersim’de İmralı tecridi protesto edildi

HDP Dersim İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden mutlak tecride dikkat çekerek, bunun için cezaevlerinde açlık grevi başlatan tutsakların taleplerinin bir an önce karşılanmasını istedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan mutlak tecrit ile bunun için cezaevlerinde başlatılan açlık grevine dikkat çekmek amacıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü, parti binası önünde açıklama yapmak istedi. 

Polis, salgın tedbirlerini gerekçe göstererek, açıklama yapılmasına izin vermedi. Engellenen HDP’liler, parti binasının giriş kapısında açıklama yaptı. Açıklamada, “Talepler kabul edilsin, açlık grevleri sonlandırılsın” pankart açıldı.

‘TALEPLER KARŞILANSIN, AÇLIK GREVİ SONA ERSİN’

HDP Dersim İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil, engellenmelerine tepki göstererek, hükümetin yaptığı çalışmaların serbest olduğunu, fakat muhalefetin sesinin salgın gerekçe gösterilerek kısıldığını dile getirdi. 

Cezaevlerinde devam eden açlık grevlerinin 63’üncü gününe ulaştığını hatırlatan Yeşil, “Cezaevlerinde yaşam koşulları çok kötüydü. Ancak pandemi bu durumu daha da kötüleştirdi. Son zamanlarda gözaltı ve tutuklulara yönelik yapılan çıplak aramalar vahim bir boyuta ulaştı. Her kesimden insan artık yaşadıklarını anlatmaya başladı. İnfazlar erteleniyor, cezalarını tamamlamış olan tutsakların tahliyeleri erteleniyor, tedavi olma hakları engelleniyor. İmralı’da uzun süredir bir tecrit var tutsakların taleplerinden biri de bu. Talepler karşılansın, açlık grevleri sonlandırılsın. Cezaevlerinde daha kötü koşullar yaşanmaması için yaşamı savunmalıyız. Yaşamı savunmak için de buradan sesimizi yükseltmek istiyoruz” şeklinde dile getirdi.