Devrimci hamleler Bêrîtan çizgisinde ilerliyor

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırılarına karşı savaşan YJA Star gerillaları, Bêrîtan çizgisinde mücadele ederek düşmanı yenilgiye uğratacaklarını belirtti.

YJA Star gerillaları, Türk devletinin saldırılarına karşı Zagros'tan Metîna'ya, Heftanîn'den Avaşîn'e kadar direnişlerini sürdürüyor. 

Düşmana karşı birçok başarılı eylem yapan YJA Star gerillaları, bu tarihi savaşta zafer iddiasıyla mücadele ediyor. 

Direnişte yer alan gerillalardan Zîlan Devrim ve Hêvî Amanos, PKK'nin öncü kadrolarından Bêrîtan'ın (Gülnaz Karataş) eyleminden sonra kadın mücadelesinin gün geçtikçe daha da büyüdüğüne dikkat çekti. 

Bêrîtan'ın direniş çizgisinin bugün tüm dünyada kadınlar için bir güç ve inanç olduğunu söyleyen Zîlan Devrim, "Bêrîtan çizgisi herkese örnek oldu. Biz de YJA Star gerillaları olarak heval Bêrîtan çizgisinde savaşmak ve zafere ulaşmak istiyoruz. Bêrîtan heval, teslimiyete karşı çok güçlü bir duruş sergiledi. Özgür bir kadın kişiliğini ortaya çıkardı, biz de onun takipçisiyiz. Mücadelemiz de bunun üzerine kurulu. 

Heval Bêrîtan ihanete boyun eğmedi. Özgür kadın çizgisini geliştirdi ve tüm kadınları etkiledi. YJA Star gerillaları da bu çizgide yürüyor. Bêrîtan'ın özgür yaşam felsefesi ile kadınlar akın akın yönünü saflara verdi. Bugün de devrimci hamlelerimiz Bêrîtan çizgisinde ilerliyor. Kadınların mücadelesi zirveye ulaştı. Savaş derinleştikçe direnişimiz daha da büyüyerek devam ediyor. Elbette bedel ödeyebiliriz, şehadet de olabilir ama her arkadaşımız özgür kadın duruşunu temsil ediyor. Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê hamlelerinde yer alan arkadaşlar, şehit Bêrîtan çizgisinde savaşıyorlar. Zafere ulaşana kadar savaşımız devam edecek. Halkımızın ve ezilen halkların  özgürlüğünü sağlayana kadar Bêrîtan çizgisinde mücadele edeceğiz" diye konuştu. 

BİNLERCE DEVRİMCİ KADIN BÊRÎTAN'IN İZİNDE

Bêrîtan'ın ihanete karşı tutumunun bugün binlerce Bêrîtan yarattığını belirten Hêvî Amanos da, "Bêrîtan'ın eylemi, yanlış anlayışlara bir cevaptı. Güney Kürdistan topraklarında yaptığı eylem dünyada yankılandı. Şimdi binlerce devrimci kadın, Bêrîtan çizgisinde eğitim görüyor. Amacımız Bêrîtan'ın çizgisini yaşatmaya devam etmek. Şu anda Kürdistan dağlarında yoğun bir savaş yaşanıyor. Türk devletiyle uzun yıllardır bir yürütülüyor ama bugünkü savaşta Türk devleti,  bölgedeki güçlerle işbirliği yaparak bize karşı savaşıyor. Heval Bêrîtan'ın eylemi bu tarz ihanete karşıydı. Şu anda Güney Kürdistan'da binlerce Bêrîtan var, çünkü toplum üzerinde büyük bir etki yarattı" ifadelerini kullandı. 

 Werxelê'de kimyasal silah saldırılarına karşı kadın savaşçılar öncülüğünde büyük bir direniş sergilendiğine işaret eden Hêvî Amanos, "Heval Rüstem'in Cenga Heftanîn'de işgalcilere karşı yaptığı eylem, Bêrîtan çizgisindeki ısrarı bir kez daha ortaya koydu. Bu direniş çizgisi bizi zafere götürecek" dedi. 

KİMYASAL SADECE GERİLLAYA KARŞI KULLANILMIYOR

Zîlan'ın (Zeynep Kınacı) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a, Bêrîtan'ın ise özgürlük hareketine yönelik bir tehdit gördüğünde harekete geçtiğini anımsatan Hêvî Amanos, bugün de Kürt halkının geleceğinin büyük bir tehlikede olduğuna işaret etti. 

Hêvî Amanos, şunları belirtti: "Bugün sürdürülen savaş sadece gerillalara karşı değildir. Bugün düşman gerillaya karşı kimyasal silah kullanabiliyorlarsa yakın gelecekte Süleymaniye ve Hewlêr'e karşı da kullanacaktır. Bugün direnmezsek, halkımızı soykırımdan geçirecekler. Türk devleti Efrîn'i, Serêkaniyê'yi işgal etti ve her gün halkımıza karşı insanlık suçları işliyor."

'DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ'

Kürdistan dağlarında tek bir gerilla kalsa bile halkı koruyacağını vurgulayan YJA Star gerillası Hêvî Amanos, "Bu savaşta sivillerimiz hedef alınıyor, öldürülüyor ve köylerde her gün kimyasal silahlar kullanılıyor. Güney Kürdistan toprakları her gün bombalanıyor ama hiçbir güç ses çıkarmıyor. Pek çok sivil hayatını kaybediyor ama kimse bunu görmüyor. Halkımız için daha da güçleneceğiz. Çünkü heval Bêrîtan'ın eylemiyle kadının gücü ortaya çıktı. Bugün sürdürülen direniş bizim için büyük bir başarıdır. Direnişle bir devrim inşa ediliyor" dedi.