DGH’den KCK hamlesini selamlama eylemleri

DGH, KCK'nin başlattığı hamleyi selamlamak amacıyla Amed'in iki farklı bölgesinde eylem düzenledi.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH), KCK’nin başlattığı hamleyi selamlamak amacıyla 22-23 Eylül'de Şehit Jinda Sozdar Birimleri tarafından Amed’de iki farklı eylem düzenlediğini duyurdu.
DGH tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"22 Eylül tarihinde akşam saatlerinde Amed’in Bağlar ilçesindeki Sento bölgesinde Şehit Jinda Sozdar Birimimiz tarafından havai fişekler ve EYP ile yol kapatma eylemi gerçekleştirmiştir. Eylemde bölge belli bir süre denetim altında tutulduktan sonra birimimiz güvenli bir şekilde alandan çıkmıştır.
23 Eylül tarihinde Amed’in Sur ilçesinde bulunan İskender Paşa Mahallesi'nde Şehit Jinda Sozdar Birimimiz tarafında bir uyuşturucu satıcısı cezalandırılmıştır. Eylemden sonra alana çok sayıda zırhlı araç ve özel harekât polisi sevk edilirken birimimiz güvenli bir şekilde alandan çıkmıştır."

'EYLEMLERİMİZ BÜYÜYEREK SÜRECEK'

DGH, açıklamasının devamında şu mesajları verdi:
"Yapılan eylemler KCK’nin başlattığı hamleyi selamlamak amacıyla gerçekleştirilmiş olup eylemlerimizin kesintisiz bir şekilde devam edeceğini belirtiyoruz. Devrimci Gençlik Hareketi olarak Önderliğimiz özgürleştirmek bizim boynumuzun borcudur, bu özgürlüğü sağlamadan da her alanda kesintisiz olarak eylemlerimiz devam edecektir. Kürdistan’da gençliği özünden koparmaya çalışan uyuşturucu satıcıları, ajanlar ve işbirlikçiler her saniye verdiğimiz intikâm sözünün kurbanı olacaklardır. Son dönemde gerçekleşen ırkçı saldırılara karşı eylemlerimizin daha kararlı bir şekilde süreceğini belirtiyoruz."