Dilbirîn: Heftanin, mezarları olacak

YJA STAR gerillası Dunya Dilbirîn, sarsılmaz bir iradeye sahip olan gerillanın, işgalciye ağır darbe vurduğunu söyleyerek, Heftanin’in, işgalciye mezar olacağını belirtti.

YJA STAR gerillası Dunya Dilbirîn, kadın gerillaların, yeni yapılanmada oynadıkları rolün Heftanin savaşında çok belli olduğunu söyledi.

Dunya Dilbirîn, Cenga Heftanin Hamlesi kapsamında Xantûr alanında Türk işgalcilere karşı savaşan gerillalardan. Dilbirîn, Türk ordusunun devasa teknik üstünlük ve kesintisiz bombardımana rağmen gerillaların tarihi direnişiyle karşılaştığını belirterek, “Direniş büyüdükçe, zafere olan inanç artıyordu ve tüm teknik boşa çıkıyordu. Yoldaşlık bağlılığı, moral motivasyonu ve inancı bu direnişi daha da güçlendiriyordu” dedi.

Sarsılmaz bir iradeye sahip olan gerillanın, işgalciye ağır darbe vurduğunu söyleyen Dilbirîn, “Bu mevzilerde savaşmak, şehit olmak, şehitlerin ideallerini sahiplenmek kadar onurlu bir şey yoktur. Başaracağımızı da biliyoruz. İnancımız tamdır. Heftanin, işgal edenler için mezar olacak” şeklinde konuştu.

Kadının bu direnişte de öncü rolü oynadığının kaydeden Dilbirîn, şunları ifade etti: “Bektorya’da, Dûpişk’te, Şehid Viyan’da, Pîrbila’da ve Şeşdara’da kadın arkadaşlar çok büyük rol oynadı. Kadın arkadaşların, yeni yapılanmada oynadıkları rol, Heftanin savaşında çok belli oldu. Şehit olurken bile en fazla rol oynayan yoldaşlardı. Ardılları olarak Cenga Heftanin’i zafere kadar götüreceğiz.”