Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Edhem Barzani Türk devletinin saldırılarını kınadı

KDP’nin merkez komite üyesi ve bir dönem Süleymaniye sorumluluğu yapan Edhem Barzani, Türk devletinin işgalci saldırılarına tepki gösterdi.

Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırıları ve sivil yerleşim yerlerini bombalaması sonucu sivillerin yaşamını yitirmesine Başur'un çeşitli kesimlerinden tepki gelmeye devam ediyor. Siyasi parti yöneticileri de tepki göstererek, sessiz kalan partileri gibi düşünmediklerini belirtti. Bu kişilerden biri de KDP Merkezi Komite üyesi ve bir dönem Süleymaniye sorumluluğunu yapan Edhem Barzani.

'YA HALKI SAVUNUN YA DA HALK KENDİNİ SAVUNSUN'

Edhem Barzani, işgalci Türk devletinin geçtiğimiz günlerde Kani Masi’ye bağlı Kani Mezin köyünü bombalamasında Öğretmen Xalid Ebdulrehman Şemsedin’in şehit düşmesinden ötürü bir mesaj yayımladı. Barzani, Türk devlevtinin saldırılarına sessiz kalan hükümetin halkı savunmasız bırakmasını eleştirdi. Edhem Barzani’nin kişisel sanal medya hesabından yayımladığı mesaj şöyle:
“Büyük bir üzüntü ile Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu Kani Masi’nin Kani Mezin köyü çevresinde Öğretmen Xalid Ebdulrehman Şemseddin’in şehit düştüğünü duydum.
Türk savaş uçaklarının saldırıları, bombardımanı ile Zaxo’dan Süleymaniye’ye kadar onlarca günahsız sivil insanımız şehit düşmüş. Saldırıları kınıyorum. Hocanın ailesi ile bölge halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Kendi toprakları üzerinde ve ülkelerinde yaşayan delikanlılarımız ile genç kızlarımızı şehit eden vahşi saldırıların önünün kesilmesini umuyorum. Onların kendilerini savunmalarının önünün açılmasını yada bazı güçlerin onları korumasını istiyorum."
Barzani, Türk devletinin Efrîn'i işgal etmek için saldırılar başlattığı dönemde Amerika'nın Sesi radyosuna verdiği demeçte, işgalci saldırıların devam edeceğini, Türk devletinin, Efrîn’den sonra Başur'a yeniden dönerek daha geniş alanları işgal etmek isteyeceğini belirtmişti.