Erciş kayyumu logoyu da çalmış!

Erciş'te kayyumun talimatıyla yenilenen logonun çalıntı olduğu ortaya çıktı!

AKP hükümeti gibi atadığı kayyumlar da hırsızlıkta sınır tanımıyor.

Erciş Belediyesi'ne 11 Eylül'de kayyum olarak atanan Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar'ın talimatı ile yenilenen ve 10 Ekim 2016 tarihinden bu yana da Erciş Belediyesi tarafından  kurumsal kimlik çalışmalarında ve tabelalarda kullanılan logonun çalıntı olduğu ortaya çıktı.

CİHANBEYLİ BELEDİYESİ'NE AİT

Logo ilk olarak 2014 yılında Cihanbeyli Belediye Meclisinin almış olduğu kararla Cihanbeyli'yi temsil eden figürlerle tasarlanarak ilçe belediyesi tarafından kullanılmaya başlanmış.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, 2014 yılında yapmış olduğu açıklamada ise yeni belediye logoları için şu ifadeleri kullanmıştı.

"Cihanbeyli ilçemizin ana temasında yer alan Tuz Gölü, flamingolar ve tarımı ortaya çıkaracak, özgün, yaratıcı ve akılda kalıcı yeni bir logoya sahip olmak için hazırlık yaptık. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda meclis toplantısında, şu anki logonun değiştirilmesi talebini gündeme aldık ve meclis üyelerimizle beraber logomuzu değiştirme kararı aldık. "

Erciş'te tartışmalara neden olan yeni logonun çalıntı olması büyük tepki çekti. 

HALK: UTANÇ VERİCİ

Ercişliler, tepkilerini şöyle dile getirdi: "Her iki logoyu kıyaslıyoruz, arada hiçbir fark göremiyoruz. Erciş Belediyesi Cihanbeyli Belediyesi'ne ait logoyu olduğu gibi almış, üst sol tarafına Erciş üzümü, sağ tarafına ise inci kefali balığını eklemiş, bunu ilçe halkına yeni logomuz diye de yutturmuş! Bunun adı emek hırsızlığıdır. 170 bine yakın nüfusu olan bir ilçenin belediye logosunun çalıntı çıkması utanç vericidir."

Belediye yetkilileri ise henüz çalıntı logo hakkında açıklama yapmadı.