Erciş Adliyesi'nde dolandırıcılık

Erciş'te 10 yıl boyunca adli emanette bulunan malzemeleri dışarı çıkarılarak satan adliye personeli şebekesi ortaya çıkarıldı. Malzemelerin kaybolmasının ardından Erciş Adliyesi'nde görev yapan 4 savcı hakkında da dava açıldı.

Van’ın Erciş ilçesinde adli emanette bulunan malzemeleri dışarı çıkararak dolandırıcılık yapan ve tamamı adliye personelinden oluşan bir şebeke ortaya çıkarıldı. 10 yıldır süren vurgun sırasında daha önce görev yapan 4 savcı hakkında da adli soruşturma başlatıldı. Adli emanet müdürünün ise iki yıldan bu yana tutuklu olduğu ortaya çıktı. Erciş Adliyesinde adli emanet bürosuna getirilen malzemelerin ortadan kaybolduğunun fark edilmesi üzerine başlatılan operasyonun ardından adli emanet müdürü M.Z. ve bir kişi tutuklanırken, 2011 yılından bu yana Erciş adliyesinde adli emanette görev yapan 4 savcı hakkında da adli soruşturma başlatıldı. Geçen yıl başlayan soruşturmanın gizli tutulması ise dikkat çekiyor.

İddialara göre adli emanet bürosuna teslim edilen paralar dahi imha edildi. Dolandırıcılar toplamda yakalanan 3 ton 700 kilo eroin ile uyuşturucunun yerine un ve limon koydu. Yasalara göre adli emanet bürosuna teslim edilen malzemelerin 6 ayda bir sayılması gerekiyor. 2011 yılından bu yana yapılan sayımlara rağmen teslim edilen malzemelerin kayıp olmasının ardından 10 yıl boyunca Erciş adliyesinde görev yapan 4 savcı hakkında adli soruşturma ve kamu davası açıldı. Yapılan sayımlarında adli emanet bürosunda ki tüm malzemelerin yerinde olduğuna dair tutanakların altında savcıların imzası var.

DOLANDIRICI M.Z.: HER ADLİYEDE BÖYLE BİR ŞEBEKE VAR

Aynı dosyadan adli emanet müdürü M.Z. ve bir kişi daha geçen yıldan bu yana tutuklu bulunuyor. Tutuklu müdür M.Z. ifadesinde böylesi bir şebekenin Bitlis, Muş ve Van’da birçok ilçede bulunduğunu itiraf etti. M.Z.’nin itiraflarının ardından diğer ilçelerde böyle bir soruşturmanın açılıp açılmadığı bilinmiyor. Olaya ilişkin soruşturma sürüyor.