Eski yöneticisinden KDP’ye uyarı

Rojava’ya 2019’da kaçak yollarla geçen KDP’nin eski yöneticilerinden İsmail Ali İsmail, Türk işgali tamamlanırsa Başûr’un statüsünün de kalmayacağı uyarısında bulundu.

Eski pêşmergelerden İsmail Ali İsmail, KDP’nin, halkının zarar göreceğini bildiği halde düşmanla dost olduğunu belirterek, Meclis, hükümet ve halkın bir an bu işgalin önünü alması gerektiğini söyledi

İsmail Ali İsmail, 1986’da KDP’lu oldu, pêşmergelikten bir süre sonra KDP’ye bağlı kurumlarda yöneticilik yaptı. KDP’nin Rojava politikasına tavır alıp 2019’da Rojavayê Kurdistan’a geçmeye çalıştı. İzin verilmediğini için kaçak yollarla Rojava’ya ulaştı.

 

‘SENİ DE O KÜRSÜDEN İNDİRİRLER’

Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a saldırısının işgal olduğunu belirten eski KDP yöneticisi İsmail Ali, şunları söyledi: "Bağımsızlık referandumu ilan ettiğinde dost dediğin Türk devleti sana karşı koydu. Irak’a, sana karşı durması ve müdahalede bulunma çağrısında bulundu. Şimdi halkının zarar göreceğini bildiğin halde düşmanının dostu olmuşsun. Bu çok yanlıştır. Türk devleti, sadece Başûr halkının düşmanı değil, tüm Kürt halkının düşmanıdır. Kürt halkı ve dünya halkları, Türk devletinin işgalci bir devlet olduğunu biliyor. Başûr halkı Türk devletini istemiyor. Orayı işgal ederse seni de o kürsüden indirir.”

‘SAVAŞIN ÖNÜNÜ ALIN’

5 partinin bulunduğu Kürdistan Parlamentosu’nun bu savaşın önünü almak için sorumluluk alması gerektiğini söyleyen İsmail Ali, şöyle devam etti: “Kürdistan’ın tamamındaki devrimciler ve yurtseverler; doktorlar, imamlar, zanaatkarlar hepiniz tek sesle ‘Başûr yönetimi düşmanla iş birliğine yeter’ deyin. Erdoğan Başûr’u işgal ederse onları da hükümette bırakmaz.”

‘TÜRK DEVLETİNDEN DOST OLMAZ’

İsmail Ali İsmail, KDP’nin Kürt güçlerine karşı Türk devletinin yanında olmasına tepki göstererek, şunları ifade etti: "Düşman ne senin dostun ne de arkadaşın olur. Kendi menfaatleri için bunları yaptığını biliyorsun. Ona karşı savaşanlar senin kardeşindir ve senin yanındadır. DAİŞ geldiği zaman kim senin yanındaydı? Çığlığını kime duyurdun? Yanında hazır olan kimdi? O kardeşlerindi. En acı duyduğumuz şey de düşmana koordinat vermektir. Ayıptır bunlar. Düşmana koordinat verip uçak yolla vur, diyorsun. Kardeşlerin senin yanında DAİŞ’e karşı savaşıyordu. Çığlığına koşmuştu. Senin yanında şehit düştü. Bu kadar yıldır hizmet eden devrimci birinin annesinin yüreğini yakmaya ne hakkın var?”

‘FIRSATI HEBA ETMEYELİM’

Kürdistan halklarına ‘Düşmana karşı birlik olalım’ çağrısında bulunan eski KDP yöneticisi İsmail Ali İsmail, şunları ekledi: “Umut ve rica ediyorum; Başûr yönetimi ile Parlamento ayağa kalkıp bu işgali kabul etmesin. Kürt devrimi büyüyor ve dünyanın tamamına yayılıyor. Elimize fırsat geçmişten böylesi durumlardan uzak duralım. Tüm Kürdistan halkı, mevcut kazanımların korunması için düşmana karşı durmalı, birlik olmalıdır.”