Fayiq: Başur'da özgür basın çok geriledi

Başur Parlamento Başkanı Rawez Fayiq, Başur'da özgür basının geriletildiğini, hükümetin suçlarını örten basının ise güçlendirildiğini açıkladı.

Başûrê Kurdistan Gazeteciler Sendikası Süleymaniye Şubesi Metro, gazetecilerin karşı karşıya kaldığı hukuksuz uygulamaları içeren 2020 yılı raporunu basın açıklamasıyla duyurdu.

Sendikanın basın toplantısına katılan Başur Parlamento Başkanı Rawez Fayiq, "Bir parti basınları var, bunu halk biliyor ve onları tanıyor. Bir de özgür basınmış gibi yansıtılıp partiler tarafından desteklenen ve yakınlarına karışılmayan, yolsuzlukların üstünü örtmeye çalışan, bunların propagandasını yapan basın var. Halkımız bunları da çok iyi biliyor ve tanıyor. Bir de gerçek özgür basın var, halkın gözü kulağı olan. Ama şu an en fazla zayıflatılmış bir durumu yaşıyor. Özellikle zayıflatıldı, onun yerine partiler tarafından desteklenenler güçlendirildi" dedi.
Fayiq, "Hükümetimiz yasalara aykırı kararlar alıyor. Özgür basın o yüzden 3 yıl öncesinden çok daha geri bir duruma düşürüldü. Metro'nun açıkladığı hak ihlali verileri basın özgürlüğünün olmadığını gösteriyor" diye konuştu.