GÜNDEM 21 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Zaxo’daki katliamı kınayan KCK Dış İlişkiler Komitesi, uluslararası ve bölgesel güçlere Neo Osmanlı hayalleriyle bölgeyi kana bulayan Türk devletinin savaş suçlarına ortak olmamaya; Kürt halkını ve dostlarını da tepkilerini en üst seviyede sergilemeye çağırdı.

- Demokratik Özerk Yönetim Danışmanı Cihan Xelîl, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının ‘topraklarımızı savunacağız’ duyarlılığıyla OHAL durumuna aktif katıldığını söyledi.

- Hakkari Valisi ve kayyumunun “Hakkari’ye huzur geldi” yalanları kısa sürdü. Cilo Dağı ve Berçelan Yaylası’ndaki festivallerden sonra bu bölgelere girmek ya yasaklandı ya da özel izne bağlandı.

- Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin verdiği kararı değerlendiren Avukat Eylem Sarıoğlu, kararın başka sözleşmeler açısından çok tehlikeli olduğunu söyleyerek, bunun sadece kadınları değil tüm toplumu ilgilendirdiğini ifade etti.

- HDP Kadın Meclisi’nden Latife Demirci Kahya, Danıştay 10. Dairesi’nin İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili hukuksuz kararını tanımadıklarını söyledi.