Gabar’da şehit düşen 2 gerillanın kimliği açıklandı

HPG, Gabar'da şehit düşen 2 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. Ayrıca Medya Savunma Alanları'na yönelik gerçekleştirilen hava saldırılarına ilişkin ayrıntılar da paylaşıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI MEDYA SAVUNMA ALANLARI'NI BOMBALADI

"19 Ağustos günü işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyledir:

Saat 12.00’da savaş uçakları Gare bölgesinde bulunan Kavilka köyü alanını bombalamıştır.

Saat 13.00 sularında savaş uçakları Metina bölgesinde bulunan Kani Mezin köyünü, saat 15.00’da ise Kestê köyü alanını bombalamıştır.

Saat 23.00 ile 00.00 arasında savaş uçakları Kandil bölgesine bağlı Dola Botê, Şehit Cihan Tepesi ve Şêxan köyünü bombalamıştır.

Yine savaş uçakları akşam saatlerinde Avaşin bölgesine bağlı Tabura Ereban alanını bombalamıştır.

İşgalci TC ordusunun Kani Mezin köyüne yaptığı saldırı sonrasında arazide çıkan yangını söndürmek amacıyla araziye giden Xalid Abdurrahman isminde sivil vatandaşımız işgalci TC ordusu tarafından hedef alınarak bilinçli bir şekilde katledilmiştir. Faşist TC devleti kendi güdümünde bulunan medyada katlettiği ve bilinçli olarak hedef aldığı sivil vatandaşları PKK’li olarak gösterip, yaptıkları katliamların üzerini kapatma gayreti içerisine girmişlerdir. İşgalci faşist TC devletinin saldırısı sonucunda şehit düşen Xalid Abdurrahman’ın başta ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve katledilen sivil yurttaşlarımızın hesabını en ağır şekilde soracağımız bilinmelidir.

GABAR'DA ŞEHİT DÜŞEN 2 GERİLLANIN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

16 Ağustos tarihli açıklamamızda 1 Ağustos günü Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesinde işgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu Argeş ve Warşin arkadaşlarımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Argeş Koçer
Adı Soyadı: Mehmet Sıddık Denker
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Hediye – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Ağustos 2020 / Gabar

 

Kod Adı: Warşin Agit
Adı Soyadı: Hacer Musa
Doğum Yeri: Tirbespiye
Anne - Baba Adı: Roza – Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Ağustos 2020 / Gabar

Özgürlük gerillasının faşist TC devletine karşı destansı direnişi her geçen gün bir adım daha zafere yaklaşmaktadır. Soykırımcı faşist TC devleti, Önder Apo’nun tüm barışçıl çabalarını bir zayıflık olarak görmüş ve her seferinde Kürdistan özgürlük gerillasını ortadan kaldırmayı hedeflemiştir. Ancak Önder Apo’nun felsefesi ve mücadele tarzı işgalci Türk devletinin karakterini tüm çıplaklığıyla ortaya koymuştur. Tarihten alınan ders üzerine gerilla direnişi şekillenmiş ve nihai hedef olan zafere adım adım ilerlemektedir. Geçen çeyrek asırlık zaman içerisinde işgalci Türk devleti her hamlesinde boşa çıkmış ve gerilla iradesi karşısında çaresiz kalmıştır. Son teknolojik imkanlar işgalci Türk devletini tekrardan heveslendirmiş, ancak hesaplayamadıkları veya görmek istemedikleri yegâne gerçeklik Apocu fedai militan gerçekliğidir. Kahraman şehitlerimiz bize zaferi emretmekte ve bu emir her Kürt gencinin temel sorumluluğu olmaktadır. Warşin ve Argeş yoldaşlarımızda temel görevlerini sahiplenerek şanlı direnişin birer öncü kahramanı olmuşlardır.

Warşin ve Argeş yoldaşlarımız Kürdistan’ın yurtseverliğinin yoğun olduğu bölgelerde dünyaya gelmişlerdir. Kürt kültürüyle ve kahraman şehitlerimizin direniş hikayeleriyle yetişmişlerdir. Hayallerini gerçekleştirmek ve kahraman şehitlerin direniş bayrağını devralmak için Kürdistan dağların yolunu tutmuşlardır. Önder Apo’nun felsefesinde derinleşerek birer fedai militan ve mücadelenin her alanında büyük emek sahibi olmuşlardır. Direniş cephesinde üstlendikleri ve görev sorumluluklarını büyük başarıyla yerine getirerek, Apocu militan kişiliğin seçkin örnekleri olmuşlardır. Warşin ve Argeş yoldaşlarımızın direnişleriyle ve özgürlük tutkularıyla, faşist Türk devletin paramiliter güçlerine ve tekniğine karşı destansı bir direniş sergileyerek Apoculuğun sarsılmaz iradesini bir kez daha kanıtlamışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere bütün yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, kahraman şehitlerimizin bizlere bıraktığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz."