Gasbın bahanesi eski soruşturmalar

Siirt'te belediyelerin gasp edilmesinin ardından polis ablukası sürüyor. Eşbaşkanların görevlerinin gasp edilmesi için eski soruşturmalar bahane yapıldı.

AKP-MHP iktidarı tarafından gasp edilen HDP’li Siirt, Kurtalan ve Baykan belediyelerine sabah saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlendi. Polisin belediyelerdeki aramaları devam edereken, evlerine baskın yapılan Siirt Belediyesi eşbaşkanları Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, Baykan Belediyesi eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi eşbaşkanları Baran Akgül ve Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Konneş ile Belediye Eşbaşkanlığına seçilen, ancak KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbatası verilmeyen Resul Kaçar gözaltına alındı. Gözaltına alınan 9 kişi İl Emniyet Müdürlüğünde tutuluyor.

POLİS ABLUKASI

Siirt Belediyesi’ne yapılan baskın sonrası, binanın önündeki Aydınlar Caddesi’nin Eruh yönü trafiğe kapatıldı. Yine hem belediye hem de HDP İl Örgütü binasındaki polis ablukası sürüyor. Polisin belediye binasının bulunduğu bölgede drone kameralar uçurması dikkat çekti.

2019'DAKİ SORUŞTURMA BAHANE YAPILDI

Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eşbaşkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Baran Akgül’ün görevlerinin gasp edilmesi için 2019 yılında haklarında açılan soruşturmalar bahane olarak gösterildi.