Gerilla darbe üstüne darbe vuruyor: 25 işgalci cezalandırıldı

Sabotaj, sızma, suikast ve darbeleme taktikleriyle gerçekleştirilen gerilla eylemlerinde 25 işgalci Türk askeri cezalandırılırken 5’i de yaralandı. 1 kepçe darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada şu ayrıntıları paylaştı:

“Kürdistan Özgürlük Gerillası, işgalcilere karşı yeni dönemin gerilla taktiklerini ustaca kullanarak işgalci TC ordusuna ağır darbeler vurmaktadır. Sabotaj, sızma, suikast ve darbeleme taktikleriyle gerçekleştirilen eylemlerin sonucunda; 25 işgalci cezalandırılmış, 5 işgalci yaralanmış ve 1 kepçe darbelenmiştir. Savaş suçlusu faşist TC ordusu, Direniş Alanları’nı 13 kez kimyasal silah ve patlayıcılar, 8 kez savaş uçakları, 19 kez saldırı helikopterleriyle bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

16 Temmuz saat 08:30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine tank, kepçe ve zırhlı araçlarla ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimizce ferdi silahlarla hedeflenerek vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

17 Temmuz saat 07:00’da Şehîd Umît savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

14 Temmuz’da Şekîf alanındaki Girê Şehîd Kamuran’daki işgalciler, güçlerimizce sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Burada 1 işgalci cezalandırılmış ve 3 işgalci de yaralanmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

16 Temmuz 13:50’de Werxelê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait bir kepçe sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir. 

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

15 ve 16 Temmuz’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, beş kez sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda en az 7 işgalci cezalandırılmış ve 2 işgalci de yaralanmıştır.

15 Temmuz’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler, YJA Star hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 6 işgalci cezalandırılmıştır.

16 Temmuz saat 08:05’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimizce vurulmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda işgalcilerin yanlarında getirdikleri patlayıcılar infilak etmiş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

17 Temmuz günü saat 02:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler, iki koldan hedeflenerek sızma taktiğiyle vurulmuştur. El bombaları ve ferdi silahlarla vurulan işgalcilerden 6’sı cezalandırılmıştır. Eylemin ardından işgalciler kayıplarını helikopterle alandan uzaklaştırabilmişlerdir.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

16 Temmuz’da Şikefta Birîndara, Werxelê, Şehid Umît, Girê Amediyê Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri 13 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır. Kullanılan kimyasalların yoğun kahve ve siyah renklerde dumanlar yaydığı tespit edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

16 Temmuz tarihinde Girê Hakkarî Direniş Alanı üzerinde dron hareketliliği yaşanmıştır.

16 Temmuz tarihinde Saca, Çemço, Girê Amediyê Direniş Alanları ile Metîna bölgesinde bulanan Şelazê köyü arazisi ve Girê Çarçêl 8 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

16 Temmuz günü, Werxelê, Girê Amediyê, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları 19 kez helikopterlerle vurulmuştur.”