Gerilla Zagros ve Doğubayazıt'ta vurdu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Zagros'ta işgalci Türk ordusuna yönelik düzenlenen gerilla eylemlerinde bir mevzi ve bir barınağın imha edildiğini, Doğubayazıt'ta ise hareket halindeki askeri birliğin vurulduğunu bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, Zagros ve Doğubayazıt'ta gerilla tarafından düzenlenen eylemlere ilişkin şu ayrıntıları verdi:

"Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 6 Eylül günü saat 12.30’da Zagros bölgesine bağlı Çarçel Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki düşman mevzi ve barınaklarının hedeflendiği bu eylemde yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan 1 mevzi ve 1 barınak içindeki askerlerle birlikte imha edilmiştir. Yine tepede bulunan 1 mobese kamerası güçlerimiz tarafından imha edilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde cezalandırılan ve yaralan düşman sayısı tespit edilememiştir.

Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Demirkapı, Gilîdağ ve Çomkê alanlarında gizli birliklerle başlattığı operasyonun kapsamını genişleten işgalci TC ordusu, 27 Ağustos günü saat 06.00’da güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle hedeflenmiştir. Arazide hareket halinde olan düşman askerlerinin isabetle vurulduğu bu eylemde cezalandırılan ve yaralanan düşman sayısı tespit edilememiştir.

Gerçekleştirilen eylemde darbe yiyen işgalci TC ordusu, operasyon alanına gizli birlikler yerleştirmiş ve akşam saatlerinde alandan çekilmiştir."

Açıklamada, ayrıca şu bilgiler yer aldı: "5 Eylül günü saat 23.40-00.20 arasında işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’nda bulunan Zap bölgesine bağlı Kinyaniş alanını saldırı helikopterleri ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."