Gerilladan 4 koldan eylem: 9 işgalci cezalandırıldı, 2 mevzi imha edildi

Gerillalar Avaşîn'in Werxelê alanındaki işgalci Türk askerlerine yönelik 4 koldan eylem gerçekleştirdi. Yeni dönem gerilla taktiklerinin iç içe kullanıldığı eylemde tespit edilen 9 işgalci cezalandırıldı; 2 mevzi,1 Bombaatar silahı imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazalı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

16 Temmuz günü Werxelê alanında bulunan Şehîd Canşêr boğazı çevresinde pusulama faaliyetleri yürütmek isteyen işgalci TC ordusunun 3 birliği gerillalarımız tarafından sabah saatlerinde denetim altına alınmıştır. Saat 07:50’de denetim altında tutulan işgalciler 4 koldan hedeflenerek koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Birinci eylem kolu; içinde Bombaatar silahı ve 6 işgalcinin bulunduğu mevziyi hedefleyerek etkili bir şekilde vurmuştur. Gerçekleştirilen eylemde 6 işgalci cezalandırılmış, 1 mevzi ve Bombaatar silahı imha edilmiştir. İkinci eylem kolu; içinde 4 işgalcinin bulunduğu mevziyi hedefleyerek vurmuştur. Burada 3 işgalci cezalandırılmış ve mevzi imha edilmiştir. Eylem alanına müdahale etmek isteyen işgalciler, üçüncü ve dördüncü eylem kolları tarafından vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi sonucu işgalciler kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Eylem sırasında Werxelê alanında bulunan savaş tünelleri çevresindeki işgalciler büyük panik yaşayarak mevzilerini bırakıp kaçmışlardır. Eylemin ardından alanda helikopter hareketliliği yaşanmış ve işgalci TC ordusu akşam saat 20:30’da kayıplarını helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

Yeni dönem gerilla taktiklerinin iç içe kullanıldığı bu başarılı eylem sonucunda en az 9 işgalci cezalandırılmış; 2 mevzi,1 Bombaatar silahı imha edilmiş ve çok sayıda işgalci ise yaralanmıştır.

16 Temmuz günü işgalci TC ordusu Werxelê yamaçlarını obüslerle bombalamıştır. Bombardıman sonucu alanda çıkan yangın devam etmektedir.

17 Temmuz günü 00:00 – 01:00 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmış; Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Kêste ve Hirorê köylerinin çevresi saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

17 Temmuz günü 00:10 – 01:00 saatleri arasında işgalci TC ordusu Werxelê alanında bulunan savaş tünellerini saldırı helikopterleri ile bombalamıştır.

17 Temmuz günü 23:45 – 01:00 saatleri arasında Mervanos ve Banista alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

17 Temmuz günü saat 21:30 ve 01:20’da işgalci TC ordusu Werxelê alanında bulunan savaş tünellerine patlayıcılarla saldırmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”