Gerilladan işgalcilere ağır darbe: 17 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının eylemleri artarak devam ediyor. Gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilen 17 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

Egîdên Botanê Zafer Hamlesi çerçevesinde;

TC ordusuna ait işgalciler Botan’ın Kato Jîrka bölgesine bağlı Deriyê Beqê, Deriyê Berana ve Deriyê Qaçê alanlarında pusulama faaliyet yürütmekteydi. Uzun süre denetim altına alınan işgalciler, 3 Temmuz günü saat 20:20’de Meydan Casusan alanında iki koldan geliştirilen koordineli bir eylemle YJA Star güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen başarılı eylem sonucunda net 3 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Temmuz günü saat 22:00’da Sêrt’in Dihê (Eruh) ilçesine bağlı Garisa alanında bulunan Tiryan (Okçular) Karakolu’na doğru giden işgalci TC ordusuna ait Kirpi tipi zırhlı araç sabotaj taktiği ile vurulmuştur. Eylem sonucunda Kirpi tipi araç tamamen imha edilirken, içinde bulunan 10 işgalci de cezalandırılmıştır.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

7 Temmuz günü saat 07:00’da Zendura silsilesinde bulunan işgalcilere yönelik eylem gerçekleştirilmiştir. Tepedeki işgalcilerin tam isabetle vurulduğu bu eylemde 3 işgalci cezalandırılırken, 2 işgalci de yaralanmıştır. Eylem sırasında tepede bulunan 1 mevzi ve 2 mobesse kamera sistemi de imha edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

6 Temmuz günü saat 23:10’da Girê Silêman alanındaki saldırı helikopteri alanı bombalamak isterken güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Yoğun ateş altına alınan saldırı helikopteri darbelenmiş ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

7 Temmuz günü saat 05:00’da Şehîd Întîkam Tepesi’nden Şehîd Dijwar Tepesi’ne doğru hareket etmek isteyen işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemin sonunda 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC devleti Avaşîn ve Metina bölgelerini helikopter ve uçaklarla bombalamıştır. Avaşîn’e bağlı Girê Sor ve Werxelê alanlarında bulunan savaş tünellerine zehirli gazlarla saldırmaktadır.

Gerçekleşen bombardımanlar ve düşman hareketliliğinin ayrıntıları şu şekildedir:

6 Temmuz günü 17:00 – 01:00 saatleri arasında Metina bölgesi bulunan Derarê alanında helikopter hareketliliği yaşanmış ve Hirorê köyü, Kela Qumriyê, Gundê Dêşîşê ve Koordîne alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

6 Temmuz günü 00:00 – 00:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Stunê alanı ve saat 22:00’da Werxelê alanında bulunan savaş tünelleri savaş uçakları ile bombalanmıştır.

7 Temmuz günü saat 05:00’da Metîna bölgesinde bulunan Maya köyü savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”