Gerillalar Avaşîn’de helikopterleri hedefledi

HPG/YJA Star gerillaları Avaşin alanında Skorsky helikopterlerini hedefledi. Gerillaların müdahalesi sonrası helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG şu ayrıntıları paylaştı:

“4 Temmuz günü saat 22:45’te Avaşîn bölgesine bağlı Girê Sor alanında Skorsky helikopterlerinin hareketliliği yaşanmıştır. Aynı gün saat 23:00’da bu helikopterler güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinden sonra bu helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

İşgalci Türk ordusu Avaşîn ve Metîna alanlarını saldırı helikopterleri ve savaş uçakları ile bombalamıştır.

Yapılan saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

2 Temmuz günü 20:30 – 02:10 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos, Mamreşo, Şûkê, Tabura Ereba, Banista ve Girê Silêman’da Skorsky helikopterler ile güç değişimi yapmıştır.

4 Temmuz günü saat 20:10’da Metina bölgesine bağlı Stûna alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

4 Temmuz günü saat 20:00’da Metina bölgesine bağlı Kela Qumriyê arazisi savaş uçakları ile bombalanmıştır. Aynı gün 21:30 – 00:30 saatleri arasında Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmış ve Deşîşê köyü, Kela Qumriyê köyü, Kêste köyü arazileri ile Hîrorê köyü çevresinde bulunan Girê Şehîd Çiya ve Derarê alanı saldırı helikopterleri ile yoğun bir şekilde bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”