Girê Amediye’de kullanılan kimyasal silah kapsülü belgelendi

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nda gerillaya karşı kimyasal silah saldırısı bir kez daha belgelendi. Kimyasal maddeler içeren bir kapsül gerilla tarafından görüntülendi.

İşgalci Türk devletinin, 14 Nisan’da başlattığı yeni işgal saldırıları sırasında benzeri görülmemiş bir şekilde kimyasal silahlara başvurduğuna dair ciddi bulgular var.

HPG’nin 15 Temmuz günü yayınladığı üç aylık bilançoya göre Türk ordusu 14 Nisan ile 14 Temmuz tarihleri arasında en az 1198 kez kimyasal silahlarla birlikte taktik nükleer ve termobarik bomba çeşitlerini de patlayıcı olarak kullandı.

Üç aylık bilançodan bir gün sonra HPG Basın İrtibat Merkezi verdiği günlük bilançoda, 15 Temmuz günü 7 kez kimyasal silah ve patlayıcılar kullanıldığını bildirdi.

Gerilla kameraları, kimyasal silahlara ilişkin yeni bir belgeyi daha gözler önüne serdi.

Girê Amediye Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Pîrdoxan savaş mevzilerinde kimyasal kapsülü görüntüleyen bir gerilla, “bugün 11 Temmuz 2022” diyerek, o anı kayda geçiriyor.

Aynı gerilla, “Görünen bu kutu, 10 Temmuz günü Girê Şehîd Pîrdoxan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen düşmanın patlamalar yapıp kimyasal kullandığı sırada içeri düştü. Üzerinde herhangi bir yazı yok. İçinden bir toz çıktı’’ diyor.

Savaş tünellerinin içine atılan kapsülün üzerindeki yazılar yanmadan dolayı silinirken, kameraya konuşan gerilla kapsülün içindeki maddenin alev alıp yandıktan sonra kömür tozu gibi bir atık bıraktığına dikkat çekiyor.

Gerilla, “10 Temmuz günü saat 05:30’dan 07:00’a kadar Girê Şehîd Pîrdoxan savaş tünellerini 3 kez patlayıcılarla bombaladı, 4 kez de kimyasal kullandı. Bu da kullanılan kimyasalın kutusu” diyerek sözlerini bitiriyor.

ANF, 16 Temmuz günü de Türk devletinin kimyasal silah kullanımına ilişkin bir görüntü yayınlamıştı.

Zor koşullar altında kayıt edilen yeni görüntülerde işgalci orduya ait askerlerin Werxelê Savaş Tünelleri’nde kimyasal silah kullanmak için hazırlık yaptıkları ortaya çıktı.