Gizli birlik ve istihbaratçıları taşıyan araç imha edildi

Batman Sason’da işgalci TC ordusunun gizli birlik ve istihbarat üyelerini taşıyan araca sabotaj eylemi gerçekleştirildi, araç tamamen imha oldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Sason’da gerçekleştirilen sabotaj eyleminin ayrıntılarını açıkladı. HPG, “29 Nisan günü Batman’ın Sason bölgesine bağlı Sinemergê köyü alanında arama tarama faaliyetleri yürüten işgalci TC ordusunun gizli birlikleri ve istihbarat üyeleri güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Bir süre takip altına tutulan bu birliklere yönelik güçlerimiz aynı gün saat 11.00’da alandan çıkmaya çalışan bu birliklere ait bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Düşman aracının tamamen imha edildiği ve düşman kayıplarının olduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı düşman sayısı tespit edilememiştir.

Eylem ardından işgalci TC ordusu Sinemergê ve Sebanê alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 1 Mayıs günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır” dedi.

HPG, işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının  Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlediğini belirtti. Açıklamada, “4 Mayıs günü saat 15.30’da savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Kunişka alanını bombalamıştır.

5 Mayıs günü saat 14.30’da savaş uçakları Heftanin bölgesine bağlı Qesroke Tepesi’ni, saat 15.00’da ise Zap bölgesine bağlı Saca alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” denildi.