Polis Gökçek'in cenazesini kaçırdı

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için Gazi Mahallesi’nde tören yapmak isteyen kitle polisin plastik mermili ve gaz bombalı saldırısına uğradı. Polis cemevini kırıp geçerek, cenazeye el koydu.

Gökçek, 323’ncü gününde ölüm orucuna ara verdikten sonra kaldırıldığı hastanede 7 Mayıs günü hayatını kaybetmişti.

Naaşı aynı gün hastane morgundan alınarak Gazi Cemevi’ne getirilmişti. Türk polisi, Gökçek’in cenazesinin memleketi Kayseri’ye gönderilmesi öncesinde Gazi Mahallesi’ni ablukaya aldı.

Cemevinin her iki girişine de TOMA konumlandırıldı, çevredeki yollar polis tarafından tutuldu. Sabah erken saatlerde küçük bir grup ve bazı basın mensuplarının dışında kimsenin cemevine girişine izin verilmedi.

Cenazenin gönderilmesinden önce yürüyüş yapmak isteyen bir grubun etrafı polis tarafından çevrildi.

Çevredeki sokaklarda toplanan gruplara saldırıda bulunan polis, Grup Yorum üyeleri Eren Erdem ve Dilan Poyraz’ın da aralarında bulunduğu bir çok kişiyi gözaltına aldı.

Gece saatlerinden itibaren cemevi içerisinde bulunanlar ve Gökçek ailesinin cemevi içerisinde yapmak istediği törene de izin verilmedi.

Polisler buradaki kitleye plastik mermi ve gaz bombalarıyla saldırıda bulundu.

Gaz bombalarından etkilenenler cemevine sığınarak kapıları kapatırken, içeride mahsur kalanlar arasında haber takip yapan Mezopotamya Ajansı muhabirleri Mezopotamya Ajansı muhabirleri İdris Sayılan ve Erdoğan Alayumat ile Etkin Haber Ajansında Serdal İş ve Özgür Gelecek gazetesinden Metin Özken'in de olduğu öğrenildi. 

Saldırılarını sürdüren polisler içeri girmek için kapıları kırmaya çalıştı. Kısa bir süre sonra gaz bombaları ile içeri giren polis, Gökçek'in cenazesine el koyarak götürdü. Cenazenin nereye götürüldüğü henüz bilinmiyor.  Cemevindeki kitlede dışarı çıkabildi. 

CEMEVİNİ KIRIP GEÇTİLER

ANF'nin edindiği bilgilere göre polis cemevinin kapılarını ve camlarını kırdı. İçeride gaz bombaları nedeniyle durulamıyor.  Morgun kapısı ve camlarının da kırıldığı öğrenilirken, gaz bombaları nedeniyle astım hastası olduğu öğrenilen Berkay Karagöz isimli bir genç kalp krizi geçirdi. Karagöz hastaneye kaldırıldı. Polis, Didem Baydarünsal isimli bir avukatı ise gözaltına aldı. Cemevinin bahçesinin de gaz bombalarıyle nefez alınamaz hale getirildiği bildirildi.