Hareketli timler 12 işgalciyi cezalandırdı, 1 helikopteri darbeledi

Hareketli timlerin Zap, Avaşîn, Metîna ve Heftanîn’de gerçekleştirdiği eylemlerde 12 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 1 helikopter darbelendi. Gerillalar karşısında çaresiz kalan işgalciler Kimyasal silah ve taktik nükleer bombalar kullandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın destansı direnişi ve yüksek fedai ruhla gerçekleştirdiği sonuç alıcı eylemleri aktif bir biçimde sürmektedir. Hareketli timlerimiz Zap, Avaşîn, Metîna ve Heftanîn’de işgalcilere ağır darbeler vurmuştur. Hareketli timlerimizin eylemleri sonucunda; 12 işgalci cezalandırılmış, 1 helikopter darbelenmiş, 1 dron imha edilmiş ve 4 kg patlayıcıya el konulmuştur.

İşgalci Türk ordusu ise, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 16 kez kimyasal silah ve taktik nükleer bombalar, 5 kez savaş uçakları, 8 kez saldırı helikopteri ve yüzlerce kez de tank, havan, obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

27 Temmuz saat 23:00’da Mervanos alanı üzerinden Zap bölgesine geçmek isteyen Skorsky helikopter güçlerimiz tarafından vurularak darbelenmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

28 Temmuz saat 10:30’da Çemço Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler ferdi silah ve el bombalarıyla vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin müdahalesi ardından işgalciler bir kademe geri çekilmişlerdir.

28 Temmuz saat 08:00 ve 12:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Adil savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimizce vurularak darbelenmiştir.

28 Temmuz saat 13:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Adil savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimizce ağır silahlar ve suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün saat 17:00’da işgalciler, YJA Star güçlerimizce suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci daha cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

Hareketli timlerimiz 1 Haziran günü Heftanîn’de eylem gerçekleştirmiş, ancak savaş koşullarından dolayı eylem bilgisini yeni verebilmiştir. Heftanîn’in Keşan alanındaki Girê Koxê Melle Yahya’da bulunan işgalciler, hareketli timlerimizce ağır silah taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Belirlenen hedeflerin isabetle vurulduğu bu eylemde 7 işgalci cezalandırılmıştır.

27 Temmuz saat 05:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli timlerimizce ağır silahlarla hedeflenerek darbelenmiştir. Aynı gün saat 21:00’da işgalcilere ait 1 dron güçlerimiz tarafından vurularak düşürülmüştür.

27 Temmuz saat 21:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

28 Temmuz saat 19:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerini bombalamak isteyen işgalciler, hareketli timlerimizce vurulmuştur. Darbe alan işgalciler yanlarında getirdikleri 4 kg patlayıcıyı bırakarak kaçmışlardır. Bu patlayıcıya güçlerimiz tarafından el konulmuştur.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve taktik nükleer bombalarla gerçekleştirdiği saldırılar;

27 ve 28 Temmuz’da Girê Hakkarî, Girê Cûdî, Girê FM, Karker ve Girê Amediyê Direniş Alanları ile Şehîd Umît savaş mevzileri kimyasal silahlar ve taktik nükleer bombalarla 16 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları’ndaki savaş tünellerinde gerçekleştirdiği patlatmalarda; gri, beyaz ve koyu siyah renklerde dumanlar çıkardığı, çamaşır suyu kokusu yaydığı ve solunduğunda boğazda acı bir tat bırakarak nefes almayı engellediği tespit edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun ağır silah, havan, obüs, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

28 Temmuz’da Girê FM ve Çemo Direniş Alanları obüs, havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

28 Temmuz’da Çemço, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

28 Temmuz’da Girê Hakkarî, Girê Amediyê, Sîda ve Saca Direniş Alanları 5 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

28 Temmuz’da Girê FM, Sîda, Saca, Werxelê ve Çemço Direniş Alanları 8 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

29 Temmuz’da Xakurkê’ye bağlı Girê Şekîf, Girê Şehîd Axîn, Girê Şehîd Kamûran alanları sınırdaki karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun saldırıları sonucunda Çemço alanında çıkan yangınlar devam etmektedir.”