Hareketli timler 36 işgalciyi cezalandırdı, 1 helikopter darbelendi

Hareketli timlerin gerçekleştirdiği eylemlerde 36 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 2’si de yaralandı. 2 dron imha edildi, 1 helikopter de darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, savaşa ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Kürdistan Özgürlük Gerillası, işgalci TC ordusunun yaptığı katliamların ve saldırganlığının hesabını sormaya ve ağır darbeler vurmaya devam etmektedir. Profesyonel hareketli timlerimiz zengin gerilla taktiklerini iç içe kullanarak etkili eylemler gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemlerin sonucunda; 36 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmış, 2 dron imha edilmiş ve 1 helikopter de darbelenmiştir.

İşgalci Türk ordusu, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 6 kez kimyasal silah ve patlayıcılar, 15 kez savaş uçakları, 11 kez saldırı helikopteri ve onlarca kez de havan ve obüslerle bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

26 Temmuz saat 17:30’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Adil savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, hareketli timlerimizce denetim altına alınarak üç koldan sızma taktiğiyle vurulmuştur. Güçlerimizin el bombaları, ferdi ve ağır silahlarla gerçekleştirdiği bu eylemde en az 9 işgalci cezalandırılmıştır. Eylemin ardından araziye dağılan işgalciler güçlerimizce bir kez daha vurularak darbelenmiştir.

26 Temmuz 11:00 – 18:00 saatleri arasında Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Adil savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, hareketli timlerimiz tarafından koordineli gerilla eylemleriyle dört kez hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda netleştirilebildiği kadarıyla en 2 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci ise yaralanmıştır.

26 Temmuz saat 20:30’da Şehîd Adil savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

26 Temmuz günü Şehîd Adil alanı üzerinden uçurulan 2 dron güçlerimiz tarafından vurularak imha edilmiştir.

26 Temmuz saat 13:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından iki koldan vurularak darbelenmiştir. Aynı gün saat 22:00’da yine ilerlemek isteyen işgalciler, sabotaj taktiğiyle hedeflenerek darbelenmiştir. Bu eylemlerin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

27 Temmuz saat 08:40’ta Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Adil savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimizce vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

24 Temmuz saat 13:30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Şoreş’te bulunan işgalciler, güçlerimizce hedeflenerek vurulmuş ve 4 işgalci cezalandırılmıştır.

25 Temmuz saat 12:10’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimizce sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır. Eylemin ardından alanı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri yoğun ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda 1 helikopter darbelenmiş ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

25 Temmuz saat 12:30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuş ve 6 işgalci cezalandırılmıştır.

26 Temmuz saat 08:30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler yakın mesafeden hedeflenerek vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün saat 12:10’da işgalciler suikast taktiğiyle hedeflenerek tekrar vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

26 Temmuz saat 17:30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce sızma taktiğiyle hedeflemiştir. Güçlerimiz, ferdi silahlarla işgalcilerin üzerine gitmiş ve yakın mesafeden etkili bir şekilde vurmuştur. Hareketli timlerimizin bu eyleminde 4 işgalci cezalandırılmıştır.

26 Temmuz saat 15:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir. Eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmişlerdir.

26 Temmuz saat 19:20 ve 21:00’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli YJA Star timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

26 Temmuz saat 21:20’de Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, güçlerimiz tarafından vurularak darbelenmiştir.

27 Temmuz saat 07:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler, YJA Star güçlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

26 Temmuz’da Girê Amediyê ve Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 6 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun havan, obüs, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

26 Temmuz’da Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

26 Temmuz’da Garê’ye bağlı Deşta Kafya alanı ile Girê Amediyê, Sîda ve Saca Direniş Alanları 15 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

26 Temmuz’da Girê Cûdî ve Kurojahro Direniş Alanları 11 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

26 Temmuz’da Xakurkê’ye bağlı Girê Şehîd Kamûran alanı obüs ve havanlarla onlarca kez bombalanmıştır.”