HBDH’den hapishane kontrol noktasına eylem

HBDH Yılmaz Ekinci Milisleri, Amed E Tipi Kapalı Hapishanesi’nin ön tarafındaki kontrol noktasına el bombaları ve el yapımı patlayıcılarla eylem düzenledi.

HBDH Yılmaz Ekinci Milisleri, zindanlarda devlet eliyle katledilen tutsakların hesabını sormak için, 16 Temmuz günü saat 02:10’da Amed E Tipi Kapalı Hapishanesinin ön tarafındaki kontrol noktasına yönelik eylem gerçekleştirdiğini açıkladı.

Açıklamada,”İki grup halinde hareket eden milislerimiz, el bombaları ile cezaevi içine saldırırken, el yapımı patlayıcıları ön taraftaki kontrol noktalarına karşı kullandı. İçeri atılan el bombalarından biri asker kulübesine isabet etti. Bir askerin yere düştüğü görüldü ama akıbeti tespit edilemedi. Milislerimiz başarılı bir şekilde eylem bölgesinden ayrıldı” denildi.

Zindanlara dönük saldırıların devletin bir politikası olduğuna işaret edilen açıklamada, dışarıda olduğu gibi içeride de teslim alınmak istenen halkın işkencelere karşı direneceğinin altı çizildi.

Zindanlarda süren direnişe destek çağrısının yer aldığı açıklamada “Direnişleri zafere çevirelim. HBDH saflarında örgütlenelim ve bütün bir işkence aygıtı olan faşist iktidarı tarumar edelim” ifadeleri yer aldı.

https://twitter.com/hb_devrim/status/1548681267239157761