HBDH Kürdistan’dan bekçi aracına sabotaj

HBDH Kürdistan Komitesi, Mardin’de “sömürgeciliğin bekçiliğini yapan” bir kişinin aracına sabotaj eylemi düzenlediklerini bildirdi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Kürdistan Komitesi, 14 Temmuz günü Mardin’in 13 Mart Mahallesi’nde “Saray’ın ve sömürgeciliğin bekçiliğini yapan” O.Y.’ye ait şahsi araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Kürdistan’da sömürgeci güçlerin Amed zindanında dayattığı köleleştirme siyasetine karşı bedenlerini özgürlük mücadelesinin direniş ve onur tarlasına çeviren, ‘yaşamak direnmektir’ sloganı ile 39 yıldır özgürlük mücadelesinin tohumlarını eken 14 Temmuz ölüm orucu direnişçilerini selamlıyoruz.

Kemal Pir, Hayri Durmuş, Akif Yılmaz, Ali Çiçek yoldaşların iradesi bugün devasa bir halk hareketi iradesine dönüştü. Aynı zamanda onların adları sadece Kürdistan’da değil bugün Türkiye işçi ve emekçilerinin de kurtuluşu olan birleşik devrimimizin temelleri oldular.

HBDH Kürdistan milisleri olarak bugün hala zindanlarda açlık grevi eylemleri ile bedenlerini açlığa yatıran 14 Temmuz’un yolundan ilerleyen direnişçileri selamlıyoruz.”