HDP Amed : Burada yerel yönetim yok!

HDP Amed il eşbaşkanları, kentte yerel yönetimin olmadığını, AKP'nin kaostan başka bir şey vermediğini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, güncel konulara ilişkin Yenişehir’de bulunan bir otelde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, HDP Amed il eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık ile parti yöneticileri katıldı.
Toplantıda konuşan Ceylan, Van’da yaşanan çığ felaketi, Elazığ’daki deprem ve İstanbul’daki uçak kazasında yaşamını yitirenleri anarak, “Deprem insanları öldürmez, tedbirsizlik öldürür. Deprem gibi Van’daki çığ, uçak kazası da yönetimsizlikten kaynaklıdır” dedi.

'İKTİDAR KAOSTAN BAŞKA BİR ŞEY VERMİYOR'

Yönetime geldikleri günden bugüne kadar Kürtlere dönük saldırıların durmadığını belirten Ceylan, mevcut iktidarın topluma kaostan başka bir şey vermediğini ifade etti. HDP’ye dönük siyasi baskılara da değinen Ceylan, HDP’li belediyelerin gasp edilmesine işaret ederek, “Kayyum zihniyeti, Kürtlerin inkârıdır. Bu zihniyet de yanlıştır ve bu zihniyeti de kabul etmiyoruz. Toplumu askeri yöntemler ile yönetmeye çalışıyorlar. İktidarlarını da böyle sürdürmeye çalışıyorlar. HDP, inkâr, imha siyasetine karşı barış ve demokrasi esaslarını kriter alacak” diye konuştu.
HDP’nin il ve ilçe kongrelerinin bitirdiğini ve 23 Şubat’ta da genel kongrenin yapılacağını aktaran Ceylan, “Binlerce kişiyi tutuklasanız da barış, özgürlük ve demokrasi siyasetinde ısrarcı olacağız. Barışın umudu, kardeşliğin umudu ve Kürt sorunu çözümünün umudu HDP’dir” diye konuştu. Baskı altındaki ve cezaevlerindeki gazetecilerin durumunu da hatırlatan Ceylan, “Kalemler özgür olmadıkça toplum da özgür olmaz” diye kaydetti.

'YEREL YÖNETİM YOK!'

HDP İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık ise "Diyarbakır genelinde bakacak olursak yerel yönetimden bahsetmek mümkün değildir. Halkın talebi yönetime yansımıyor. Memur ataması olarak görmemek lazım. Tüm şehir ve kent baskı altındadır” dedi. Kentteki basın açıklamalarına getirilen 'yasaklara' dikkat çeken Uyanık, bu durumun mücadelelerini engellemeyeceğini vurguladı.

DURUŞMAYA ÇAĞRI

Yapılacak büyük kongreye kentten yüksek katılımın olacağını söyleyen Uyanık, bu yönde de çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Uyanık, rehin tutulan Amed Büyükşehir Belediyesi’ne (DBB) Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın 10 Şubat’ta görülecek duruşmasına katılım çağrısında bulundu.