HDP’li Ömer Kulpu’ya saldırı

HDP Batman İl Örgütü önceki dönem Eşbaşkanı Ömer Kulpu’yu çalıntı araç ile takip eden kişi veya kişiler aracına çarparak kaçtı. 90’lı dönemlerde yaşanan kaçırma olaylarına işaret eden Kulpu, boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü önceki dönem Eşbaşkanı Ömer Kulpu’yu takip edip aracına bilerek çarpan saldırganlar kaçtı. 

Yaşananlara ilişkin konuşan Kulpu, HDP Batman İl binasından Petrol Mahallesi’ne kadar seyir bir araç tarafından takip edildiğini aktardı. Takip edildiğini anladıktan sonra mahallede bir yerde araçtan inip kendisini takip eden araca doğru ilerlediğini ifade eden Kulpu, " Beni neden takip ettiklerini sormak için gittiğimde arabayı üzerime sürerek aracıma çarpıp kaçtılar. Olaydan bir buçuk saat sonra polisler geldi. Polisler aracıma çarpan aracın plakasının bir traktöre ait olduğunu söylediler. Sonra da bana çalıntı olduğunu söylediler. Polisler daha sorna zabıt tutup gittiler" dedi.

Kulpu, 90’lı dönemlerde yaşanan kaçırma olaylarını işaret ederek, “Bu tür saldırılar mücadelemize yönelik yıldırma politikasıdır. Ne pahasına olursa olsun bu saldırılara karşı boyun eğmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.