Heftanin'den Serhat'a eylem: 23 Türk askeri öldürüldü-YENİLENDİ

HPG/YJA Star gerillaları Heftanin'den Serhat'a kadar bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemde tespit edilen 23 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

HEFTANİN

“Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 5 Mayıs günü saat 12.30’da Partizan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

5 Mayıs günü işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Şehit Kendal alanını bombalamıştır.

6 Mayıs günü savaş uçakları yine Heftanin bölgesine bağlı Qesrokê Tepesi’ni bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

HAKKARİ

6 Mayıs günü saat 11.00’da güçlerimiz, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Merganiş Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusunu hedeflemiştir. Tepedeki düşman mevzi ve barınaklarının isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 mevzi imha edilirken, tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür.

ŞIRNAK

2 Mayıs günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesine bağlı Kasaphane, Deriye Hırçê ve Deriye Xendekê alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 5 Mayıs günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

Güçlerimiz, Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

5 Mayıs günü saat 14.40’da güçlerimiz, Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesinde bulunan Dader ve Sıwaro alanları arasındaki işgalci TC ordusunun bir karakolu hedeflemiştir. Karakol yerleşkesindeki mevzi ve barınakların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. İşgalci TC ordusu eylem ardından Girê Çolya alanını obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

Aynı gün güçlerimiz, Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Osyan köyü alanında bulunan bir tepede konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Tepeye gitmekte olan piyade askerler ve Amarok tipi bir aracı hedeflendiği bu eylemde, 5 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından alana müdahale amaçlı gelen bir düşman birliği ikinci kez güçlerimizin hedefi olmuştur. Bu düşman birliğinin de sabotaj taktiği ile vurulduğu bu eylemde 1 asker öldürülmüştür.

Eylemleri düzenleyen birliklerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

AĞRI

İşgalci TC ordusu bir süredir Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesi ile Gürbulak alanı arasında bulunan uluslararası yol üzerinde pusulamalar yapmaktadır. Güçlerimiz sahada devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında bu birlikleri denetim altına almış ve 5 Mayıs günü saat 20.00’da düşman birliklerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşmana ait zırhlı araçların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde kirpi tipi zırhlı bir araç imha edilirken tespit edilebilen 15 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri çok sayıda ambulans ile alandan uzaklaştırmıştır. Çok sayıda zırhlı araç ile alanda operasyon başlatan işgalciler ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Düşmana karşı 6 Mayıs öğlen saatlerine kadar son mermilerine kadar kahramanca savaşan Azad, Piro ve Birindar yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Azad Tatvan
Adı Soyadı: Nevzat Pirbudak
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Dılşah – Necmettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Mayıs 2020 / Ağrı

 

Kod Adı: Birindar Maku
Adı Soyadı: Hüseyin Abberim
Doğum Yeri: Maku
Anne - Baba Adı: Mohabat – Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Mayıs 2020 / Ağrı

 

Kod Adı: Piro Serhat
Adı Soyadı: Özer İnce
Doğum Yeri: Kars
Anne - Baba Adı: Hanım – Halis
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Mayıs 2020 / Ağrı

Azad Tatvan yoldaşımız, Bitlis’in Tatvan ilçesinde doğmuş ve yurtsever özellikleri güçlü olan bir ailede şekillenmiştir. Genç yaşlarda Özgürlük Mücadelesi ile tanışan Azad yoldaş, Kuzey Kürdistan’ın derin yurtsever duyguları ile bütünleşmiş ve işgalcilere karşı mücadele etmek için 2005 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Birçok alanda çalışmalar yürüten Azad yoldaş, işgalci TC devletine karşı aktif mücadele vermek için Serhat Eyaleti’ne geçmiştir. Sıcak savaş alanında dur durak bilmeyen Azad yoldaş, 24 saat gerillacılığın gereklerini yerine getirmiştir. Emekçi ve fedakar duruşu ile dönem görevlerine büyük bir sorumluluk ile sarılmış ve en iyi bir şekilde yerine getirmiştir. Aynı zamanda yetkin bir gerilla komutanı olan Azad yoldaş, işgalcilere karşı birçok eylemde yerini almış ve öncülük görevlerini en başarılı bir şekilde yürütmüştür. Şehadete ulaştığı ana kadar bir an bile durmadan çalışan Azad arkadaşımız, askeri çalışmalar içerisinde öncülük yapan arkadaşlarımızdan biri olmuş ve düşmana karşı girdiği çatışmada fedaice savaşarak şehitler kervanına katılmıştır.

Birindar ve Piro yoldaşlar, gençlik yıllarında mücadele ile tanışmış ve düşmanın Kürt halkına karşı yürüttüğü soykırım uygulamalarına bire bir tanıklık etmişlerdir. Düşmanın Kürt halkına dönük uyguladığı katliamları kabul etmeyen ve verdiği mücadeleyi bir üst aşamaya taşımak isteyen Birindar ve Piro yoldaşlar bu mücadelenin ancak dağlarda verilebileceği gerçeğini görerek gerilla saflarına katılmışlardır. Gerilla saflarına katıldıkları andan itibaren büyük bir bilinç ve özveri ile çalışmalara dahil olan yoldaşlarımız, kısa bir süre içerisinde yetkin birer gerilla olmayı başarmışlardır. Serhat Eyaleti’nde birebir mücadele yürüten yoldaşlarımız, şehit düştükleri ana kadar fedakârca bir katılımın sahipleri olmuş ve düşmana karşı fedaice savaşarak şehadete ulaşmışlardır.”