Heftanîn'den Van'a şiddetli çatışmalar: En az 12 asker öldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Heftanîn ve Xakurkê'de suikast ve sabotajla en az 12 Türk askerinin cezalandırıldığını, Siirt, Bitlis ve Şırnak'ta ise şiddetli çatışmalar yaşandığını bildirdi. Çaldıran'da da bir sabotaj eylemi gerçekleşti

HPG-BİM, 29 Haziran ile 21 Ağustos arasında çok sayıda bölgede gerilla eylemleri gerçekleştiğini ve Türk işgal güçleri ile şiddetli çatışmalar yaşandığını belirtti. Bazı eylemlerde "cezalandırılan asker" sayısının netleştirilemediğini ifade eden HPG-BİM, buna karşı iki eylemde en az 12 "düşman askerinin cezalandırıldığını" açıkladı.

İşte HPG'nin Heftanîn'den Bitlis ve Van'a uzanan geniş bir hattaki çatışmalara ilişkin açıklaması:

PARTİZAN ALANINDA SUİKAST: 2 ÖLÜ

21 Ağustos günü, Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Partizan alanına bağlı Qesroke Tepesinde konumlanan işgalci TC askerilerine karşı 2 suikast eylemi gerçekleştirmişlerdir. Bu eylemlerde, tespit edilebilen 2 düşman askeri cezalandırılmıştır.

XAKURKÊ'DE KONVOY VURULDU: 10 TÜRK ASKERİ ÖLDÜ

21 Ağustos günü, sabah saatlerinde işgalci TC ordusuna ait askeri bir konvoy Xakurke bölgesinin Kevorte tepesinden Lelikan tepsine doğru hareket halindeyken güçlerimiz tarafından denetim altına alınmıştır. Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, aynı gün öğlen saat 10: 30’da sabotaj taktiğiyle düşman konvoyu etkili bir şekilde vurmuştur. Düşman konvoyunda bulunan Reo tipi bir zırhlı bir araç tamamen imha edilirken, tespit edilebilen 10 işgalci TC askeri cezalandırılmıştır.

Eylem esnasında bölgede bunulan Nevrat Reşit adlı peşmerge eylemden sonra işgalci TC askerlerinin yardımına gitmeye çalışırken işgalci askerlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmıştır.

Eylem ardından alanı yoğun bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu alandan 3 defa Skosky tipi helikopterlerle kayıplarını alandan uzaklaştırmıştır.

Gerçekleştirilen bu eylem, Komutan Agit Garzan yoldaşımız ile beraber şehit düşen 2 Irak ordusu komutanının anısına gerçekleştirilmiştir.

YÜKSEKOVA'DA MOBESE KAMERALARI İMHA EDİLDİ

17 Ağustos günü sabah saat 07:00'de, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi çerçevesinde güçlerimiz, Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Doski vadisine işgalci TC ordusu tarafından yerleştirilen mobese kameraları hedefleyen bir eylem gerçekleştirmişlerdir. Bu eylemde mobese kameraları imha edilmiştir.

ŞİRVAN'DA BEŞ GÜN BOYUNCA ÇATIŞMA: 2 GERİLLA ŞEHİT

23 Temmuz günü, Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Geliyê Bombat alanında görevde bulunana bir gerilla birimimiz ile işgalci TC askerleri arasında yoğun çatışmalar çıkmıştır. 5 gün boyunca devam eden çatışmalar sırasında işgalci TC ordusu çok sayıda kayıp vermiştir. İşgalcilere karşı günlerce direnip son mermilerine kadar savaşan Zınar ve Agid arkadaşlarımız çatışmalar sırasında şehadete ulaşmışlarıdır. Şehit düşen arkadaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra kamoyuyla paylaşılacaktır.

BİTLİS'TE YOĞUN HAVA SALDIRISI: 3 GERİLLA ŞEHİT

11 Ağustos günü, Bitlis'in Şehit Mizgin alanında bir işgal operasyonu başlatan işgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. İki gün boyunca süren çatışmalar sonucunda güçlerimiz karşısında darbe yiyen işgalci TC ordusu alanı savaş uçaklarıyla yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu hava saldırıları ve çatışmalar sonucunda fedaice savaşan Kendal, Asmin ve Amara arkadaşlarımız şehit düşmüşlerdir. Şehit düşen arkadaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra kamoyuyla paylaşılacaktır.

KATO'DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

17 Ağustos günü, işgalci TC ordusu Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Marinos alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. Aynı gün, işgalci TC askerleri ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalar sırasında kahramanca savaşan Demhat arkadaşımız şehit düşmüştür. Alanda ilerlemek isteyen düşman askerleri güçlerimiz tarafında etkili bir şekilde vurulmuştur. Çatışmalar sırasında cezalandırılan ve yaralanan düşman sayısı netleştirilememiştir.

DOĞUBAYAZIT'TA HAVA SALDIRISI, GERİLLA KAYBI YOK

19 Ağustos ve 20 Ağustos’ta işgalci TC ordusu Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Demirkapı alanını savaş uçaklarıyla bombalamıştır. İşgalci TC ordusu gerçekleştirdiği bu bombardımanlar sonucunda herhangi bir kaybımız yaşanmazken, işgalci TC devleti kendi güdümünde bulunan özel savaş medyası aracılığı ile gerilla kayıplarının olduğu yalana dayalı propagandalar yapmıştır. İşgalci devletin servis ettiği açıklamalar ve haberler tamamen özel savaş kapsamına girmekte olup, gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

ÇALDIRAN'DA İŞGALCİLERE SABOTAJ

29 Haziran günü, Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Pıra Erdê köyü civarında bir tepeye yerleşmek isteyen işgalci TC ordusu askerleri ve kontraları taşıyan bir araç güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle etkili bir şeklide vurulmuştur. Vurulan araç darbelenirken cezalandırılan ve yaralanan düşman sayısı netleştirilememiştir.

MEDYA SAVUNMA ALANLARI'NA HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanlarına yönelik hava saldırıları geçekleştirmiştir. Yapılan hava saldırılarının ayrıntıları şöyledir;

-19 Ağustos günü gece saat 23:30’da ve 20 Ağustos günü öğlen saat 10:30’da, savaş uçakları Xakurke bölgesine bağlı Sınine alanını 6 defa bombalamıştır.

-21 Ağustos günü öğlen saat 10: 30’da, Zap bölgesine bağlı Karker alanını ve saat 10: 45’de Saca alanını bombalamıştır. Aynı gün saat 15: 20’de savaş uçakları Zap suyu etrafını rastgele bombalamıştır. Bu bombardıman sonucunda arazide yangın çıkmıştır ve hala devam etmektedir.

-21 Ağustos günü saat 21: 30’dan 22: 30’a kadar işgalci TC ordusu Kopra tipi helikopterle Zap bölgesine bağlı Şifreza, Bırcela ve Canmeda alanlarını rastgele bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu hava saldırılarında herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."